13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPantera vrea centura EBU de Crăciun

Pantera vrea centura EBU de Crăciun

Pugilistul oltean îl va înfrunta vineri seară, la Charleroi, pe belgianul Carmello Ballone, de 31 de ani, sportiv cu 22 de meciuri la profesionişti, dintre care 19 victorii (opt prin KO), un egal şi două înfrângeri.

După ce în luna septembrie a acestui an a cucerit centura europeană la profesionişti, categoria cocoş, în versiunea EBU-EU (pentru sportivii din ţările membre ale Uniunii Europene), pugilistul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie va boxa vineri seară pentru o nouă centură, tot europeană, dar în versiunea EBU. Partida se va desfăşura în Belgia, la Charleroi, iar adversarul „Panterei“ va fi Carmello Ballone, un belgian cu origini italiene. Deoacamdată, staff-ul lui Tănasie are mai mult date statistice despre belgian, nereuşind să intre în posesia a nici o înregistrare video cu Ballone. „Ştim şi noi de pe internet că are 31 de ani, 22 de meciuri la profesionişti, dintre care 19 victorii, opt prin KO, un egal şi două înfrângeri. Din nefericire, nu ştim nici măcar dacă este stângaci sau dreptaci. La meciul trecut, cu Kuibir Lopez, un prieten de al meu din Spania, Nicolae Vîrtopeanu, a reuşit să intre în posesia unor casete, le-a copiat, apoi ni le-a trimis în România. Şi de data aceasta am făcut tot posibilul, am oferit chiar şi bani, dar nu am rezolvat nimic“, a povestit ieri Vasile Fîntînă, antrenorul lui Tănasie.

„Nu-l cunosc pe Ballone“

Vasile Fîntînă a adăugat că îşi simte elevul foarte pregătit şi, pentru că tot nu au nici o informaţie despre stilul de joc al lui Carmello Ballone, au pregătit o strategie care speră că va da roade: „Primele patru reprize vom tatona adversarul, apoi, între reprizele 5-8, vom ataca. Altfel nu vom avea nici o şansă. Din câte am înţeles, Ballone este italian la origini, iar arbitrul de ring, şi el tot italian, Luigi Muratore. La masă vor fi un francez, un italian şi un polonez, iar supervizor – o bulgăroiacă, despre care se spune că ar avea o relaţie cu un belgian. Vă daţi seama că arbitrajul nu va ţine deloc cu noi, aşa că Sorin va trebui să tragă tare“.
În ceea ce priveşte greutatea, Tănasie avea iar cu 1.800 grame peste categorie, dar cele trei zile până la meci îi sunt suficiente pentru a fi apt.
Sorin, care în ultimele săptămâni s-a aflat în cantonament la un hotel craiovean împreună cu antrenorul său, a efectuat ieri două antrenamente, iar în această dimineaţă va mai face unul, după care împreună cu managerul său, Fănel Trandafir, şi cu antrenorul vor pleca spre Bucureşti, iar spre seară vor decola spre Belgia.

Meciul ar putea să nu fie transmis

Deşi este destul de importantă, partida dintre Sorin Tănasie şi Carmello Ballone are şanse mari să nu fie transmisă de nici o televiziune. Se pare că belgienii au cerut un preţ atât de mare încât nici o televiziune să nu îşi permită să cumpere meciul. „Încă nu s-a luat o decizie, dar sunt şanse mari ca partida să nu se transmită, pentru că organizatorii cer prea mult. Sperăm ca până la urmă să se înţeleagă cu o televiziune“, a spus Fănel Trandafir, managerul lui Tănasie. Trandafir a adăugat că încă o centură ar fi un cadou frumos făcut de Sorin fanilor săi şi craiovenilor: „Plecăm în Belgia încrezători. Sorin s-a pregătit bine şi este optimist“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS