22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFederer şi Henin, la înălţime

Federer şi Henin, la înălţime

ITF a făcut o analiză amănunţită cu privire la reuşitele sportivilor din tenisul profesionist şi a considerat că elveţianul Roger Federer şi belgianca Justine Henin sunt cei mai buni jucători din 2007.
Numărul unu ATP, Roger Federer, devine al doilea jucător care câştigă acest titlu patru ani consecutiv, după americanul Pete Sampras. Elveţianul de 26 ani a jucat în 2007 toate cele patru finale de Mare Şlem, câştigându-le pe cele de la Australian Open, Wimbledon şi US Open. Federer şi-a trecut în cont şi Turneul Campionilor, devenind primul jucător din lume care a câştigat într-un singur sezon peste zece milioane de dolari din premii. „Este o onoare să fiu numit cel mai bun jucător din lume pentru al patrulea an consecutiv. Fiecare an vine cu noi provocări şi sunt mândru că sunt capabil să-mi ridic nivelul de joc când am nevoie. Am avut o mare satisfacţie pentru că am câştigat alte trei titluri de Mare Şlem“, a afirmat Federer.

Henin vrea mai mult pe viitor

Belgianca de 20 de ani, Justine Henin, a câştigat pentru a doua oară consecutiv premiul, după alt succes în 2003. În acest an, Henin a câştigat turneele de la Roland Garros şi US Open, precum şi Turneul Campioanelor, având în palmares zece titluri în 2007, cu un record de 63 de victorii şi patru înfrângeri. Belgianca a devenit, de asemenea, prima jucătoare care a câştigat peste cinci milioane de dolari într-un singur an. „A fost în mod cert cel mai bun sezon din cariera mea şi sunt încântată că am mai câştigat o dată trofeul. A fost un an foarte disputat, dar am rămas optimistă şi am dovedit că nimic nu este imposibil dacă munceşti din greu“, a spus Henin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS