15.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportZahiu îşi încearcă norocul

Zahiu îşi încearcă norocul

Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut ultimele patru jocuri din deplasare şi speră să nu o facă nici la Galaţi, la primul meci al antrenorului Gabi Zahiu (foto) pe banca tehnică a grupării gorjene.

victorie, doi fotbalişti excluşi din lot, Guso şi Rus, numeroase accidentări şi 15 puncte în clasament echivalente cu un loc retrogradabil reprezintă „moştenirea“ cu care antrenorul Gabi Zahiu (re)debutează pe banca grupării gorjene. Ambiţia sa este de a obţine un rezultat bun cu o echipă dărâmată din punct de vedere psihic, care i-ar oferi continuitate în Liga I la Târgu Jiu. Zahiu nu are prea multe opţiuni, dat fiind timpul scurt de pregătire a jocului, şi va miza probabil pe acelaşi sistem 4-4-2 folosit de predecesorul său şi nu pe ofensivul 3-4-3 pe care-l agreează. Două schimbări sunt certe: Stromajer îşi va relua locul ca vârf împins, iar Piţurcă va reveni pe banca de rezerve. Nu se ştie dacă noul antrenor al gorjenilor îi poate folosi pe Popete, Păcurar, Dossey şi Liviu Mihai, doar primul şi ultimul fiind recuperabili până la ora jocului.
Pandurii Târgu Jiu, în ciuda zestrei sărace de puncte, nu a pierdut în ultimele patru jocuri din deplasare şi îşi doreşte o continuitate din acest punct de vedere. 3-3 cu UTA, 1-1 la Mioveni, 0-0 cu Steaua, toate în Liga I, şi 2-0 cu „U“ Cluj, în Cupa României, sunt rezultate care demonstrează că gruparea gorjeană a contat pe terenurile străine în acest final de an. „Să sperăm că ne păstrăm invincibilitatea din deplasare din ultimele patru jocuri. Chiar dacă avem probleme de lot, sper ca băieţii să se mobilizeze la Galaţi şi să plecăm în vacanţă cu speranţe. Este o etapă foarte importantă pentru noi, deoarece sunt multe meciuri directe între contracandidatele la retrogradare“, a declarat secretarul general al clubului, Daniel Băloi.

Grigoraş nu se teme
de Zahiu

Duelul dintre Oţelul şi Pandurii aduce faţă în faţă doi foşti colaboratori şi actuali prieteni, Petre Grigoraş şi Gabi Zahiu. Primul este catalogat drept unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din Liga I, iar cel de-al doilea este doar un aspirant la statutul de antrenor de primă ligă. Grigoraş nu se teme de adversari, ci de slăbiciunile propriilor jucători. „Nu mi-e teamă de Gabi Zahiu, noul antrenor al echipei gorjene, care mi-a fost coleg, ci de propria echipă. O schimbare de antrenor poate aduce o emulaţie în rândul jucătorilor unei formaţii, dar cred că ne putem impune dacă vom evolua aşa cum trebuie. Pandurii nu este deloc într-o situaţie bună, n-are nici o victorie în 14 etape, dar va face tot posibilul ca, înainte de Crăciun, toată lumea de acolo să fie mai fericită. Sper ca jucătorii mei să treacă peste ultimele eşecuri, să muncească, să nu se gândească la vacanţă şi astfel vor obţine cele trei puncte care ne vor asigura o iarnă liniştită“, a spus antrenorul echipei Oţelul, Petre Grigoraş.
Ghinionişti în mandatul lui Neagoe, „pandurii“ speră să treacă de această barieră psihologică avându-l pe Zahiu pe bancă, deşi noul antrenor nu se consideră un tehnician cu şansă. „Nu mă consider norocos, dar poţi să ştii? Poate îmi vine şi mie norocul acum“, a susţinut Zahiu.

   Liga I

Oţelul Galaţi – Pandurii
Stadion „Municipal“, sâmbătă, ora 13.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Oţelul: Gribauskas – Sârghi, Nogo, Jelev, Semeghin – Brujan – Szekely, Paraschiv, D. Stan, S. Ilie – E. Jula. Antrenor: Petre Grigoraş.
Pandurii: Bălăeţ – Popete, Rusu, Chibulcutean, Djakpa – M. Voicu, Vancea, Stângă, Iordache – L. Mihai, Stromajer. Antrenor: Gabi Zahiu.
Vor arbitra: T. Crăciunescu – N. Marodin, R. Ghinguleac.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS