15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSergiu Radu ar putea fi coechipier cu Marica

Sergiu Radu ar putea fi coechipier cu Marica

Atacantul român al echipei VfL Wolfsburg are şanse mari să se transfere în această iarnă la VfB Stuttgart.

Presa germană a scris ieri că atacantul român al echipei VfL Wolfsburg, Sergiu Radu (foto), are mari şanse să se transfere în această iarnă la formaţia unde evoluează şi Ciprian Marica, VfB Stuttgart. „Schijă“ este pe o listă de jucători nominalizaţi de managerul clubului din Stuttgart, Horst Heldt, pentru a-l înlocui pe brazilianul Cacau, accidentat grav în meciul cu VfL Wolfsburg, câştigat cu scorul de 3-1, în etapa a 16-a a Bundesligii.
Prestigiosul cotidian Bild a scris că Sergiu Radu are cele mai mari şanse să îl înlocuiască pe Cacau, dintr-o listă de jucători pe care se mai află Lukas Podolski (Bayern Munchen), Jan Schlaudraff (Bayern Munchen), Milan Baros (Olympique Lyon) şi Daniel Ljuboja (rezervă la VfB Stuttgart). Cotidianul german îşi argumentează numirea lui Sergiu Radu drept cel mai probabil înlocuitor al brazilianului prin faptul că românul a avut anul trecut o evoluţie senzaţională la Energie Cottbus, dar acum este doar rezervă la VfL Wolfsburg, echipă care din iarnă intenţionează să renunţe la o parte din jucători. „În plus, Sergiu Radu s-ar înţelege de minune în atac cu conaţionalul său, Ciprian Marica, iar antrenorul Armin Veh se pare că agreează această variantă. Prin urmare, şansele ca Radu să ajungă din iarnă la VfB Stuttgart sunt de 65 la sută“, a scris Bild.

Variantele lui Heldt

Despre Lukas Podolski, managerul Horst Heldt a afirmat că ar fi anormal să nu şi-l dorească la echipa sa, dar Bild creditează cu numai cinci la sută probabilitatea acestui transfer, pentru că managerul de la Bayern Munchen, Uli Hoeness, nu pare dispus să renunţe la internaţionalul german.
Coechipierul lui Podolski de la Bayern, Jan Schlaufdraff, are şanse mult mai mari, 50 la sută, să ajungă la Stuttgart, ţinând cont de faptul că la formaţia bavareză este rezervă. De aceea, un împrumut al lui Schlaufdraff la Stuttgart pare foarte probabil.
Cehul Milan Baros are şanse de numai 30 la sută să îl înlocuiască pe Cacau, pentru că Olympique Lyon cere patru milioane de euro pe el şi, în plus, atacantul are şi un salariu foarte mare, de aproximativ trei milioane de euro. „Posibilităţile noastre financiare sunt limitate“, a spus Heldt, deşi Baros are toate motivele să plece de la Lyon, după ce a intrat în conflict cu antrenorul campioanei Franţei.
În fine, cea mai ieftină soluţie pare a fi Danijel Ljuboja, care se antrenează cu echipa de amatori a clubului din Stuttgart. Totuşi, şansele ca sârbul să îl înlocuiască pe Cacau sunt de numai 20 la sută, pentru că managerul Held a precizat foarte clar că nu se pune problema ca el să fie promovat în prima echipă.

„Marica îşi merită banii“

Tot Bild a scris că atacantul Ciprian Marica a demonstrat că merită să fie cel mai scump transfer din istoria clubului VfB Stuttgart, după ce a reuşit să marcheze de trei ori în ultimele patru meciuri. „Marica este cel mai scump transfer din istoria clubului VfB Stuttgart, costând 8,5 milioane de euro. Cu VfL Wolfsburg, Marica a înscris golul de 1-0, aceasta fiind cea de-a treia reuşită a românului în ultimele patru meciuri. Marica demonstrează că îşi merită banii“, a notat cotidianul german.
Întrebat care este secretul succesului său, Marica a răspuns, râzând: „Superstiţia! La Frankfurt am marcat cu ghetele albastre primul meu gol în Bundesliga. Acum nu le mai dau jos“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS