18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-a adoptat Legea lui Dragomir

S-a adoptat Legea lui Dragomir

Cu 198 de voturi pentru, patru împotrivă şi 11 abţineri, Camera Deputaţilor a adoptat ieri legea privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadioane, iniţiată de deputatul PRM şi preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir. „Va fi o lege modernă, aşa cum cere Europa, aşa cum au Anglia, Franţa, Spania, Italia. Fenomenul o luase razna. Este o nebunie în fotbalul mondial şi în România. Va da posibiltatea celor mulţi să vină cu copii, cu neveste, cu fete la stadion fără frica de a nu se mai întoarce acasă“, a spus Mitică Dragomir în susţinerea proiectului său de lege.
Potrivit legii în discuţie, spectatorii care pătrund pe suprafaţa de joc pot primi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei sau prestarea a 150 – 300 de ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi interzicerea accesului pe stadion la competiţiile de genul celor la care au săvârşit fapta. Aceeaşi amendă o pot primi şi cei care fac speculă cu bilete.
De asemenea, este interzisă afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganelor sau textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate. În plus, este interzis accesul în stadioane cu făclii, torţe sau petarde.
Camera Deputaţilor este cameră decizională, actul normativ urmând să fie trimis la promulgare. Suporterii consideră însă că Legea lui Dragomir este aberantă şi fără temei şi anunţă că vor continua protestele pentru ca aceasta să fie schimbată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII