17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPopică se teme de Săceanu

Popică se teme de Săceanu

Ca de obicei, înaintea unui meci cu Universitatea, locvacele Ionuţ Popa laudă echipa alb-albastră şi se plânge de problemele de la Iaşi.

– În prima etapă a returului aţi bătut pe Poli Timişoara, iar acum veniţi la Craiova pe cai mari, cum se spune!
– Nu venim pe cai, ci cu avionul! Ajungem vineri în Craiova pe „caii“ avionului. Înţeleg însă la ce te referi… Am câştigat un meci important, dar nu stăm bine în clasament. Nu stăm bine nici din punct de vedere financiar, nici al lotului. Şi pentru meciul cu Universitatea am destule probleme de efectiv.
– După această victorie preţioasă cu Timişoara, nu s-au mai liniştit apele la Iaşi?
– Problemele au rămas, nu putem vorbi de linişte. Am fost jignit, iar eu sunt un om orgolios, un încăpăţânat, dacă vrei, şi nu cedez sub nici o formă. Până la urmă se va vedea cine are dreptate.
– De cine vă este teamă în meciul cu Universitatea: de Costea şi ceilalţi jucători ai Craiovei, de arbitru, de suporterii olteni, de finanţatorul Mititelu sau de starea terenului de joc?
– Trebuie să le luăm în calcul pe toate. Probabil că terenul va fi desfundat, ceea ce mă determină să alcătuiesc o formulă de echipă cu jucători puternici care să reziste acestui joc greu de pe „Ion Oblemenco“. Universitatea are jucători care îmi plac mult.
– Ca de exemplu?
– Tănasă, Costea, Andrei Ionescu, Bornescu… Îmi place foarte mult însă mijlocaşul Săceanu. I-am urmărit pe olteni în toate jocurile. Vorbind de acest meci din deplasare cu oltenii, mai am o teamă, ca să spun aşa. În deplasare, cu excepţia a două meciuri egale, pe celelalte le-am pierdut, unele chiar în ultimele minute de joc!

Campioana provinciei este UTA Arad

– Acum mi-aţi vorbit frumos de Universitatea, dar, în general, aveţi un fel de „ghimpe“ împotriva oltenilor!
– Nu-i adevărat, n-am nici un ghimpe. Cei care au înţeles asta, că aş avea ceva cu Universitatea Craiova, sunt naivi, ca să nu folosesc alt cuvânt. A fost vorba despre o declaraţie a mea referitoare la campioana provinciei…
– Mi-aţi explicat şi în interviul din toamnă că dumneavoastră, arădean la origine, pretindeţi că UTA Arad, cu şase titluri, trebuie să fie denumită astfel.
– Păi, da. Nu că aş fi eu din Arad sau că am antrenat UTA. Statistica este clară. Craiova are patru titluri…
– Din punct de vedere statistic aveţi dreptate, dar Universitatea Craiova a cucerit ultimele trei titluri ale provinciei (în 1980, 1981 şi 1991) şi de aceea Ştiinţa este denumită „campioana provinciei“.
– Sunt şi eu de acord cu statistica asta, cu ultimele trei titluri ale provinciei în vitrina Universităţii, dar când este vorba de statistica titlurilor totale, eu am dreptate! Repet, n-am nimic cu Craiova. Dimpotrivă! Am mulţi prieteni în Bănie, mai ales cei din „Craiova Maxima“. Am un respect deosebit pentru Ilie Balaci… Revenind la aşa-zisul ghimpe de care mă acuzaţi pe nedrept, vreau să spun că, de fapt, voi, cei din presă, amplificaţi uneori declaraţiile mele.

Aş fi venit antrenor

– Sunteţi un fel de oracol, ca să zic aşa!
– Ce am în guşă, am şi în căpuşă! Niciodată nu regret ce spun sau ce fac, nu mint, dar nici nu pup mâna nimănui. Eu spun ce cred, ce simt. Şi încerc ca din acest cumul al spuselor mele să scot adevărul.
– În urmă cu ceva ani, aţi fost ofertat de Dinel Staicu să preluaţi Universitatea ca antrenor principal. Ce s-a întâmplat?
– Aşa este, Staicu m-a vrut, dar s-au împotmolit negocierile. A fost atunci când şi Lăcătuş a fost antrenor la voi pentru câteva ore… Oricum, eu aş fi venit cu cea mai mare plăcere la Craiova!
– Aş vrea să câştig la pariuri… Ce să pun la meciul de sâmbătă Craiova – Iaşi?
– 1, X, 2!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII