15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎn excursie la Londra

În excursie la Londra

Grupa H
Arsenal – Steaua
Stadion „Emirates“, astăzi, ora 21.45 (ProTV).
Formaţii probabile:
Arsenal:
Almunia – Eboue, Gallas, Toure, Clichy – Sagna, Flamini, Hleb, Fabregas – Rosicky, Adebayor. Antrenor: Arsene Wenger.
Steaua:
Zapata – P. Marin, Goian, Rada, Emeghara – Surdu, Ovidiu Petre, Lovin, Dică – Neaga, V. Badea. Antrenor: Marius Lăcătuş
Va arbitra:
Yuri Baskakov (Rusia).

Fără nici o şansă de a mai ajunge în optimile Ligii Campionilor sau în şaisprezecimile Cupei UEFA, Steaua joacă la Londra cu Arsenal pentru palmares. În schimb, „tunarii“ au nevoie de victorie pentru a se clasa pe primul loc în grupă.

În Grupa H a Ligii Campionilor, în care evoluează şi Steaua Bucureşti, totul s-a decis. Mai puţin echipa care va ocupa primul loc şi care va avea avantajul că va întâlni în optimi o formaţie clasată pe locul secund în altă grupă. Steaua lui Becali merge la Londra practic în excursie, pentru că, înaintea meciului cu Arsenal, nu mai are nici măcar şanse la locul al treilea, adjudecat de Slavia Praga, care va juca în Cupa UEFA. „Tunarii“ nu au altă variantă decât victoria în partida cu Steaua lui Becali, pentru a câştiga duelul pentru supremaţie cu Sevilla. Victoria englezilor nu valorează însă nimic, dacă şi spaniolii se impun la Praga, pentru că formaţia pregătită de Juande Ramos are un avans de două puncte în clasament. În tur, la Bucureşti, pe 2 octombrie, Arsenal s-a impus în faţa Stelei la limită, cu 1-0, printr-un gol marcat de Robin van Persie în minutul 76.
În meciul precedent, englezii vin după o înfrângere suferită la Sevilla, cu 3-1, în timp ce Steaua a obţinut în urmă cu două săptămâni singurul ei punct în actuala ediţie a Ligii Campionilor, 1-1 cu Slavia Praga.

Arsenal, fenomenală
pe teren propriu

Adversarii lui Arsenal care au vizitat în acest sezon stadionul „Emirates Stadium“ din Londra au plecat cu mâna goală. Ba, mai mult, au fost chiar umiliţi, aşa cum s-a întâmplat cu Slavia Praga, desfiinţată practic de „tunari“ cu 7-0. Dar şi câştigătoarea Cupei UEFA din ultimii doi ani, FC Sevilla, a plecat şifonată de la Londra, echipa lui Juande Ramos pierzând cu 3-0.
În schimb, elevii lui Lăcătuş au fost mieluşei în deplasare, părăsind de fiecare dată terenul învinşi, atât sub comanda lui Hagi, cât şi sub cea a lui Massimo Pedrazzini.
Misiunea Stelei este cu atât mai grea cu cât Arsenal nu a mai pierdut un meci pe teren propriu în faţa grupelor din sezonul 2003/2004, când a fost învinsă pe vechiul „Highbury“ de Chelsea Londra. De atunci, elevii lui Arsene Wenger au jucat zece meciuri în faţa propriilor suporteri, câştigând şapte şi terminând la egalitate trei.
Înainte de întâlnirea cu Steaua în această fază a grupelor Ligii Campionilor, Arsenal nu a mai avut în istoria ei un adversar din România. „Tunarii“ şi formaţia lui Lăcătuş au în comun faptul că au jucat finala competiţiei împotriva formaţiei FC Barcelona, Steaua în 1986, când a câştigat trofeul, iar englezii, 20 de ani mai târziu, când au fost învinşi de catalani.

N-au câştigat niciodată în Anglia

Pe Steaua ar trebui să o preocupe şi palmaresul întâlnirilor din deplasare cu echipele din Anglia, unul deloc favorabil. În precedentele cinci partide jucate pe pământ britanic, Steaua nu a reuşit să se impună niciodată. Cele mai bune rezultate ale ei au fost două egaluri în Cupa UEFA, obţinute cu West Ham United FC şi Southampton FC, în sezoanele 1999/2000, respectiv 2003/2004.
Ultima deplasare a Stelei în Anglia a fost una de coşmar. În semifinalele ediţiei 2005/2006 a Cupei UEFA, Steaua a pierdut cu 4-2 pe terenul lui Middlesbrough, după ce se impusese în tur cu 1-0. Mai mult, bucureştenii au condus atunci cu 2-0 pe „Riverside Stadium“.
Din cele 29 de meciuri pe care le-a jucat în grupele Ligii Campionilor, Steaua nu a reuşit să câştige decât patru, ultimul succes fiind înregistrat în sezonul trecut, la Kiev, 4-1 cu Dinamo.
Steaua s-a deplasat la Londra fără Victoraş Iacob şi Bănel Nicoliţă, ambii accidentaţi. De partea cealaltă, antrenorul lui Arsenal ar putea folosi la meciul din această seară mai multe rezerve.

Liga Campionilor, faza grupelor

Programul meciurilor care se vor disputa astăzi în Liga Campionilor: Grupa E: Glasgow Rangers – Lyon, Barcelona – Stuttgart. Clasament: 1. FC Barcelona 11 puncte; 2. Rangers 7; 3. Lyon 7; 4. Stuttgart 3. Grupa F: AS Roma – Manchester United; Sporting Lisabona – Dinamo Kiev. Clasament: 1. Manchester United 15 puncte; 2. AS Roma 10; 3. Sporting Lisabona 4; 4. Dinamo Kiev 0. Grupa G: PSV Eindhoven – Inter, Fenerbahce Istanbul – ŢSKA Moscova. Clasament: 1. Inter Milano 12 puncte; 2. Fenerbahce 8; 3. PSV 4; 4. ŢSKA Moscova 2. Grupa H: Arsenal – Steaua; Slavia Praga – FC Sevilla. Clasament: 1. FC Sevilla 12 puncte; 2. Arsenal 10; 3. Slavia Praga 5; 4. Steaua 1. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU