14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA fi sau a nu fi în Liga I

A fi sau a nu fi în Liga I

Pandurii – „U“ Cluj
Stadion
„Municipal“, duminică, ora 13.00 (Telesport).
Pandurii: Bălăeţ – Popete, Rusu, Chibulcutean, Djakpa – M. Voicu, Vancea, Stângă, Iordache – L. Mihai, Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
„U“ Cluj: Moldovan – Astroga, Bilica, Park, G. Coman – Olah, Haciatrian, Mureşan, A. Savu – Goga, N. Jovanovic. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

După ce au reuşit să elimine „U“ Cluj din Cupa României, pandurii au nevoie de a doua victorie în faţa „lanternei roşii“ a Ligii I pentru a spera în continuare la salvarea de la retrogradare.  

Două echipe care nu prea s-au întâlnit cu succesul în prima parte a acestui sezon de Liga I, Pandurii Târgu Jiu şi „U“ Cluj, speră că lucrurile vor sta diferit odată cu începerea returului.
Dacă pe „studenţi“ i-ar mulţumi şi o remiză, Pandurii trebuie să pună capăt celor trei luni de agonie, în care bilanţul nu poate fi mulţumitor – opt înfrângeri şi patru remize. Atât scaunul lui Eugen Neagoe, cât şi viitorul echipei pe care o conduce depind în mare măsură de soarta acestei partide, mai ales că se confruntă două candidate la retrogradare. Victoria din Cupa României de miercuri nu poate fi un etalon de luat în seamă pentru că Mulţescu va utiliza o formulă de echipă total schimbată, în timp ce Neagoe nu poate aduce mari schimbări în primul unsprezece.

Ar putea reveni Păcurar

Alexandru Păcurar ar putea fi surpriza lui Neagoe în partida cu „U“ Cluj, acesta fiind refăcut după ruptura fibrilară suferită pe 31 august. Fostul căpitan al „şepcilor roşii“ a fost menajat în jocul din optimile Cupei României, deşi a făcut parte din lotul deplasat la Cluj Napoca. Şi Orac este recuperat după contuzia îndurată cu Gloria Bistriţa, în schimb Vasilache, Adi Popescu şi Edimilson rămân în continuare indisponibili. „Geană“ nu are motive să recurgă la modificări în primul unsprezece faţă de jocul din Cupa României, poate doar Djakpa, în scădere de formă, putând fi lăsat pe banca de rezerve.

Apel la suporteri şi jucători

Conducătorii clubului Pandurii Târgu Jiu şi-ar dori ca publicul de pe „Municipal“ să reprezinte cel de-al doisprezecelea jucător în partida cu „U“ Cluj, foarte importantă pentru viitorul grupării gorjene.
„Fac apel la suporteri pentru ca duminică, la meciul din campionat, să fie prezenţi pe stadion în număr cât mai mare. Avem nevoie neapărat de cele trei puncte care vor fi puse în joc şi vrem ca suporterii să fie al doisprezecelea jucător“, a declarat secretarul general al clubului, Daniel Băloi. Şi jucătorii trebuie să se mobilizeze şi să reuşească victoria aşteptată de mai bine de trei luni. „Jucătorii trebuie să conştientizeze că în aceste meciuri îşi demonstrează valoarea pe care o au şi trebuie să ajungă din nou acolo unde au fost. Au o datorie morală, în primul rând, faţă de acest public minunat de la Târgu Jiu, iar dacă vor juca pentru public, sunt sigur că vom obţine victoria în meciul cu Universitatea Cluj“, a mai spus Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII