22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe a demisionat, apoi a revenit

Neagoe a demisionat, apoi a revenit

Pandurii – Gloria Bistriţa 1-3
Stadionul
„Municipal“, spectatori: 2.000.
Au marcat: Rusu ’45 / Târnăveanu ’20, ’43, Tilincă, ’57.
Pandurii: Dossey – Jackson (’35, Mândrean), Rusu, Chibulcutean (’59, Vintilescu), Djakpa – Orac (’26, M. Voicu), Stângă, Vătavu, Iordache – L. Mihai, Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria: Tătăruşanu – D. Matei, Abrudan, Frăsinescu, D. Toma – M. Rus, Danciu (’87, Nalaţi), Sepsi, R. Dobre – Tilincă (’84, Băd), Târnăveanu (’55, Hadzibulic). Antrenor: Ovidiu Sabău.
Cartonaşe galbene: Rusu / Abdrudan, Hadzibulic.
Au arbitrat: Al. Deaconu – M. Nagy, Ed. Ungureanu

Antrenorul oltean a renunţat la banca tehnică imediat după înfrângerea în faţa Gloriei Bistriţa, dar a revenit asupra deciziei la cererea jucătorilor.

Pandurii Târgu Jiu nu a găsit cheia victoriei nici după trei luni, iar după înfrângerea în faţa Gloriei Bistriţa, a cincea pe „Municipal“ în acest sezon, a făcut încă un pas spre liga secundă. Apărarea, altădată arma forte a grupării gorjene, a gafat şi a oferit pe tavă oaspeţilor cele trei reuşite, în timp ce atacanţii au irosit cu nonşalanţă situaţii bune de gol. După cum au decurs ostilităţile în primele minute, se părea că pandurilor le este la îndemână victoria. Stromajer, singur cu portarul advers, a şutat slab şi Tătăruşanu a intervenit, iar Liviu Mihai a deviat pe lângă poartă o minge la colţul scurt (‘4).
Gloria Bistriţa a deschis scorul contrar cursului jocului prin Târnăveanu, care a şutat din unghi pe sub Dossey, după o gafă a lui Chibulcutean (’20). Tătăruşanu a păstrat avantajul printr-o intervenţie la Stromajer (’27), iar Vătavu a nimerit bara transversală din şase metri (’30). Încă o gafă a apărătorilor centrali i-a permis lui Târnăveanu să realizeze dubla, după o cursă de 30 de metri (’43). Pandurii s-au aruncat în atac cu toată echipa şi Rusu a înscris din doi metri, în urma unui carambol în careul Gloriei (’45). Iordache a avut şansa egalării în ultimele secunde ale prelungirilor, însă a şutat pe lângă poartă.

„Suntem în groapă“

Scenariul primului act s-a repetat şi după pauză. Gorjenii au dominat haotic, iar Gloria a profitat de greşelile acestora. Singurele şuturi spre poarta lui Tătăruşanu au venit din piciorul lui Djakpa, care a executat două lovituri libere de la distanţă (’48, ’85). Gloria a pus capăt meciului în minutul 57, când a marcat al treilea gol. Dobre a şutat de la distanţă, Dossey a respins în faţă şi Tilincă a împins mingea în poartă. Neagoe l-a sancţionat pe Chibulcutean pentru ezitările sale şi l-a chemat pe bancă, apelând şi la cel de-al treilea vârf, însă nu s-a schimbat nimic în jocul pandurilor. Spectatorii i-au huiduit pe elevii lui Neagoe şi au aplaudat echipa adversă la final.
Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a admis la final că echipa sa este într-o situaţie dificilă. „Ciudată mi s-a părut evoluţia unora dintre jucători. În primele zece minute puteam să deschidem scorul şi altfel s-ar fi scris istoria. Pandurii e în groapă în acest moment“, a spus Condescu. Imediat după joc, antrenorul Eugen Neagoe şi-a anunţat demisia: „Îmi depun demisia. Sper să fie acceptată. Trebuie să existe un şoc la echipă şi cred că e cea mai bună decizie. Nu ştiu ce se poate face urgent. Ratările pe care nu le înţeleg au făcut ca echipa să ajungă într-o situaţie de retrogradare. Îmi doresc şi cred că echipa se poate salva pentru că sunt jucători de valoare. Nu cred că m-au lucrat jucătorii“.
Condescu a anunţat în prima fază că va respecta voinţa lui Neagoe de a părăsi gruparea gorjeană. „Demisia este un act unilateral. Ştiu că nu se aprobă, se depune şi este un act de voinţă. Să vedem ce vom face pentru că mai avem trei meciuri. Neagoe nu are nici o clauză în contract nici pentru demisie, nici pentru demitere“, a declarat preşedintele pandurilor. După o şedinţă-fulger, s-a decis însă ca Eugen Neagoe să continue pe banca gorjenilor. „Am discutat cu jucătorii, care au spus că ei au adus echipa aici, ei vor să o scoată. Tot jucătorii au cerut ca Neagoe să rămână antrenor. Va mai primi o şansă, dar pentru asta trebuie să obţină cel puţin patru puncte în cele două meciuri de campionat care urmează şi să califice Pandurii mai departe în Cupa României“, a anunţat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII