17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de şase puncte

Meci de şase puncte

Ceahlăul – Universitatea
Stadion:
„Ceahlăul“, duminică, ora 15.00 (TVR 1).
Formaţii probabile:
Ceahlăul:
C. Mulţescu – Nohai, B. Fernandes, Viţelaru, Barna – N. Răducan, Rusmir, Hamza, M. Oprea – V. Frunză, R. Doicaru. Antrenor: Viorel Hizo.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, A.Ionescu, Săceanu, Velcovici – Tănasă, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Elevii lui Napoli trebuie să arate duminică la Piatra Neamţ că reuşita cu Gloria Buzău nu a fost întâmplătoare, în timp ce Gheorghe Ştefan crede că Ceahlăul se va impune în faţa Craiovei.

Nici oltenii şi nici „plăieşii“ primarului şi preşedintelui de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ştefan, nu sunt încă scăpaţi de emoţiile retrogradării, cele două echipe care se întâlnesc duminică la Piatra Neamţ, Ceahlăul şi Universitatea, având acelaşi număr de puncte, 17, moldovenii fiind deasupra noastră în clasament doar printr-un gol în plus. Atunci când încearcă să identifice momentele de glorie ale echipei favorite, suporterii Ceahlăului vorbesc doar despre „dubla“ cu Juventus din Cupa UEFA-Intertoto, când moldovenii n-au fost învinşi de italieni. Atât! Totuşi, un fel de performanţă poate fi faptul că moldovenii s-au menţinut în prima ligă prin şmecheriile şi managementul lui Gheorghe Ştefan, situaţie identică şi la Bistriţa lui Jean Pădureanu. Adevărata performanţă a lui „Pinalti“ este însă modernizarea stadionului „Ceahlăul“, adus la standarde europene, omologat pentru meciuri de cupe europene!

„Pinalti“: „Sper ca Ceahlăul să câştige“

Despre partida de duminică, preşedintele de onoare al moldovenilor a spus ieri pentru GdS: „Este un meci greu pentru echipa noastră… Ce pot să adaug? Partida este deschisă oricărui rezultat, dar sper să se impună Ceahlăul, să câştige toate cele trei puncte, mai ales că jucăm pe teren propriu“. „Noi nu privim jocul din punctul de vedere al unei echipe aflate în pericol. Cea mai mare bucurie este aceea că la Timişoara am arătat un progres semnificativ la nivelul randamentului băieţilor în joc. Iar tocmai de pe aceste poziţii am plecat şi în pregătirea meciului contra Craiovei. Avem mare încredere în lotul de jucători, dar mai ales în tehnicianul Viorel Hizo. Craiova? Universitatea rămâne oricând o formaţie imprevizibilă, o grupare ce a pus mereu probleme, indiferent de terenul unde a jucat. Oltenii mi s-au părut că afară joacă dezinvolt, fără presiune şi se pot dovedi mult mai periculoşi decât pe terenul propriu“, a declarat şi Grigore Sichitiu, în prezent preşedinte al grupării de sub Pietricica.
Plecaţi din Bănie de joi, oltenii lui Nicolo Napoli şi-au stabilit cartierul general în Bacău, unde au efectuat vineri, la ora disputării meciului de duminică (15.00), o şedinţă de pregătire pe un teren închiriat, urmând ca în această dimineaţă să facă, tot în Bacău, un ultim antrenament premergător partidei cu Ceahlăul, după  care delegaţia Universităţii va pleca spre Piatra Neamţ. Din lotul de 22 deplasat în Moldova, nu fac parte Gîngioveanu şi Dilevski, rămaşi acasă. Obiectivul Universităţii pentru această întâlnire foarte importantă este cvasicunoscut, Nicolo Napoli şi Florin Costea, autorul a două goluri în meciul câştigat cu Gloria Buzău, au afirmat-o deseori zilele acestea: repetarea rezultatului din campionatul trecut, atunci când oltenii lui Florin Cioroianu au câştigat cu 2-0, meci care i-a condamnat pe plăieşi la retrogradare. Cum spuneam însă, „Pinalti“ a găsit soluţia salvatoare şi Ceahlăul s-a menţinut tot în prima ligă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII