14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Bute, decorat

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat vineri pe pugilistul Lucian Bute (foto) cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I şi a primit din partea sportivului o pereche de mănuşi de box albe, pentru a le folosi în lupta politică. „Mister KO“ a primit acest ordin „pentru evoluţia sa de excepţie, care a dus la câştigarea pe 19 octombrie a titlului mondial profesionist, categoria supermijlocie, versiunea WBF“, conform preşedinţiei. „Scrie pe ele că sunt pentru mine, iar Lucian spune că sunt bune pentru lupta politică“, a declarat şeful statului, după ce Bute i-a înmânat perechea de mănuşi.
Traian Băsescu a susţinut că, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei, Lucian Bute este „alt român care a făcut din lupta cinstită, din lupta dreaptă, din luptă, din performanţă un mod de viaţă. Îţi mulţumesc mult pentru bucuria pe care ai adus-o românilor, cu certitudine mult mai multă decât aduc oamenii politici“, a afirmat Băsescu, sperând că „poate gala din februarie va fi în România“.
Pugilistul Lucian Bute a devenit, în octombrie, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBF, după ce l-a învins prin KO tehnic pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio, într-o gală disputată la „Centre Bell“ din Montreal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS