14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJackson, pe urmele lui Cafu

Jackson, pe urmele lui Cafu

„Am venit aici să joc fotbal“ este ţelul brazilianului Jackson (foto) la Pandurii Târgu Jiu, exprimat într-o limbă română destul de fluentă, având în vedere că se află în ţară doar de patru luni. Gruparea gorjeană reprezintă un prim pas spre realizarea visului său, următorul fiind o echipă care evoluează în cupele europene, Dinamo şi CFR Cluj fiind formaţiile râvnite de brazilian.

Propus şi susţinut de sponsorul portughez al „pandurilor“, Riviera Group, Lucas Jackson a debutat la Pandurii în meciul cu Rapid, scor 1-3, Neagoe folosindu-l pe un post care-i convine mai puţin, cel de fundaş stânga, el fiind un jucător de picior drept. Cu Steaua a prins, pentru prima dată, un loc de titular, iar evoluţia sa a fost fără greşeală. „Pentru mine a fost un debut dificil. Steaua este o echipă bună şi tare. A ieşit bine şi pentru mine, dar şi pentru Pandurii“, a declarat Jackson.

Acesta susţine că fotbalul din România se bazează mai mult pe forţă, spre deosebire de cel din Brazilia, unde tehnica este de bază. „În America de Sud e mai uşor, se driblează mult. Aici se joacă mai repede, în forţă, dar acolo ai timp să gândeşti să faci fazele“, a mai spus Jackson, care îi admiră pe compatrioţii săi Cecinho şi Cafu şi îşi doreşte să le calce pe urme în fotbalul din Europa.

 

Edimilson este un jucător valoros

 

Lucas Jackson a fost adus la Târgu Jiu împreună cu alt brazilian, Edimilson, care însă nu a apucat să debuteze pentru Pandurii, având şi ghinionul să fie accidentat o perioadă destul de lungă. Cei doi fotbalişti cariocas s-au adaptat la Târgu Jiu şi promit că din iarnă vor arăta altă faţă. „Şi eu, şi Edimilson ne-am adaptat la echipă, vorbim cu toţi colegii şi nu avem probleme. Aş vrea să vină şi alţi jucători din Brazilia la Pandurii. M-am acomodat cu toate, iar din iarnă va fi şi mai bine. Îmi doresc să fiu titular, din acest motiv mă şi antrenez în fiecare zi“, a precizat Jackson.

Acesta crede că nu este departe nici momentul debutului lui Edimilson, fost coleg cu Robinho la Santos. „Cred că Edimilson va debuta în curând la Pandurii. E un jucător bun, valoros, a fost rezerva lui Robinho la Santos. Cred că atunci când va intra pe teren va reuşi să arate că are valoare. E tehnic“, a afirmat Jackson.

 

Iordache vrea trei victorii la rând

 

După şapte înfrângeri şi trei egaluri, „pandurii“ visează la un sfârşit de an fericit, numai cu victorii care să le aducă un loc în clasament în afara zonei retrogradării şi o calificare în sferturile de finală ale Cupei României. Golgheterul grupării gorjene, Ilie Iordache, crede că locul 15 ocupat de echipa sa în prezent nu reflectă valoarea formaţiei lui Neagoe. „Sperăm să ieşim din această zonă a retrogradării pentru că nu este locul nostru aici. Cred că, după egalul din Ghencea, o să depăşim această pasă proastă. Punctul luat acolo ne asigură un moral bun pentru viitor. Am avut trei egaluri, acum sper să vină şi trei victorii consecutive“, a spus Iordache.

 

Gluscevic, în vizorul „pandurilor“

 

Ineficienţa atacanţilor din acest tur de campionat îi obligă pe oficialii grupării gorjene să ia măsuri pentru întărirea compartimentului ofensiv. Unul dintre atacanţii care se află în atenţia „pandurilor“ este sârbul Vladimir Gluscevic, care a evoluat în Liga I la Poli Timişoara.

Gluscevic a impresionat în campionatul românesc doar prin statură, 1,92 metri, nu şi prin calităţile sale de atacant, reuşind doar un gol pentru bănăţeni în zece partide. Liber de contract, Gluscevic ar putea ajunge la Târgu Jiu în pauza competiţională, dacă Eugen Neagoe şi-l doreşte în lot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS