16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, campioană de iarnă

Oltchim, campioană de iarnă

Oltchim Vâlcea – Jolidon Cluj 39-23
Sala Sporturilor
„Traian“, spectatori: 800.
Oltchim: Huţupan, Tamaş – Beşe (3), Gheorghe (3), Gatzel (2), Gâlcă (2), Lecuşanu (6), Luca (4), Manea (2), Meiroşu (3), Nechita (4), Puşcaşu (2), Ţăcălie (8), Vădineanu. Andrenor: Gheorghe Tadici.
Jolidon: Dogaru, Berei – Halaţiu, Mureşan, Scrobota, Amariei (1), Senocico (4), Bârsan (1), Busuioceanu (7), Brânzan (1), Dincă (3), Gherman (1), Paraschiv (4), Tudorache (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.
Au arbitrat: Alexandru Blas şi Marius Ghiorghişor.

Elevele lui Gheorghe Tadici au câştigat clar contra Clujului şi de doi ani sunt neînfrânte în campionatul românesc. 

Oltchim Râmnicu Vâlcea continuă să facă istorie în Liga Naţională de handbal feminin. Chimistele nu au mai fost învinse din ultima etapă a campionatului 2005-2006, Tomis Constanţa putându-se mândri cu această performanţă. În runda a 9-a a turului de campionat, vâlcencele au jucat pe propriul teren contra clujencelor de la Universitatea şi, în mod normal, ar fi trebuit să fie un joc echilibrat între două reprezentante ale României în cupele europene.
În teren, realitatea a fost alta şi elevele lui Gheorghe Tadici s-au distrat cu ardelencele, chiar dacă tehnicianul chimist a folosit titularele numai în primul mitan. Internaţionala de tineret Adriana Ţăcălie a fost cea mai bună de pe teren, marcând opt goluri în poarta adversă. La finalul partidei, Gheorghe Tadici a concluzionat: „A fost un antrenament util în vederea meciului din Liga Campionilor, cu FTC Budapesta. Clujul ne-a pus mai puţine probleme decât mă aşteptam. Am avut parte de o replică slabă. M-a interesat mai mult prima repriză şi, una pesta alta, meciul a ieşit bine“.

15 chimiste pentru „Trofeul Carpaţi“ şi mondiale

Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au dat publicităţii numele jucătoarelor convocate pentru ultima repetiţie înainte de Campionatul Mondial, „Trofeul Carpaţi“, competiţie de tradiţie care va avea loc, ca de obicei, la Cluj Napoca. Pentru această acţiune au fost chemate 15 chimiste: portarii Luminiţa Dinu, Tereza Tamaş şi Talida Tolnai, extremele Iulia Puşcaşu, Ramona Maier, Ada Nechita şi Valentina Elisei, pivoţii Ionela Gâlcă şi Raluca Ivan, centrul Roxana Gatzel şi interii Adina Meiroşu, Clara Vădineanu, Steluţa Luca şi Narcisa Lecuşanu.
Alături de vâlcence au mai fost selecţionate centrul Cristina Neagu, de la Rulmentul Braşov, extrema Camelia Balint, de la HCM Baia Mare, şi pivotul Maria Bârsan, de la Jolidon Cluj. Marea absentă este braşoveanca Simona Gogârlă, care nu va juca la „Trofeul Carpaţi“, dar care ar putea prinde lotul pentru mondiale.
„Am vorbit cu ea mai bine de o oră. Dacă o luam la «Trofeul Carpaţi» însemna că stătea în tribună. Nu avea rost pentru că vreau să încerc şi alte handbaliste acolo, ştiu ce poate Monica. I-am explicat că dacă mă voi decide să o iau în Franţa are nevoie numai de trei-patru zile de pregătire fizică. O înţeleg dacă este supărată, dar nu este singura. Credeţi că Manea sau Gheorghe, de exemplu, nu comentează că nu sunt la lot?“. Din cele 19 jucătoare convocate pentru acţiunea din Ardeal, Tadici şi compania vor alege numai 16 pentru Mondiale.

Comisii medicale pentru Elisei şi Ivan

Singurele chimiste care nu sunt sigure de prezenţa la mondialele din Franţa sunt Valentina Ardean Elisei şi Raluca Ivan, ambele revenite după accidentări.
„Se vor face două comisii medicale, la Centrul de Medicină Sportivă pentru a le da sau nu avizul de a juca în Franţa. Fetele au venit cu adeverinţe cum că sunt apte, dar nu ne putem juca. Dacă medicii spun că nu sunt riscuri, le vom lua la Campionatul Mondial. Dacă nu, vom căuta alte soluţii, nu avem ce face“, a spus Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS