10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOpt medalii la campionatul naţional de cros

Opt medalii la campionatul naţional de cros

Alergătorii de la CSM şi LPS „Petrache Trişcu“ Craiova au fost printre protagoniştii Campionatului Naţional de cros, desfăşurat sâmbătă la Botoşani.
Sportivii olteni nu au înşelat aşteptările antrenorilor şi au revenit în Bănie cu opt medalii, dintre care două de aur, cinci de argint şi una de bronz.
Titlurile naţionale au fost cucerite la seniori, de către Marius Ionescu (pe distanţa de 12 kilometri) şi echipa feminină a CSM formată din Mihaela Neacşu, Alina Istudora, Adela Bătrînu, Anca Safta şi Ramona Sand.
Pe a doua treaptă a podiumului au urcat: Alin Florea (juniori, 6,5 km.), Mihaela Neacşu (seniori, 8 km.), echipa masculină de seniori (formată din Marius Ionescu, Marius Buşcă, Andrei Brebenoiu, Ionuţ Vădeanu, Viorel Croitoru), echipa masculină de tineret (Daniel Betej, Bogdan Onescu, Bogdan Manea, Florin Şain) şi de echipa masculină de juniori a LPS „Petrache Trişcu“ (Alin Florea, Alexandru Ghinea, Mădălin Ionescu, Cristian Goiceanu, Cezar Bobolicioiu). Singura medalie de bronz a craiovenilor a fost cucerită de senioara Alina Istudora (8 km.)
„Vremea a ţinut cu noi, pentru că în ziua concursului nu a plouat. Dar traseul a fost greu, deoarece concurenţii trebuia să coboare o pantă de un kilomentru, apoi să urce. Drumul la întoarcerea spre Craiova a fost obositor“, a explicat  Mihai Chelariu, antrenor şi totodată preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism. Sebastian Ştef, directorul CSM Craiova, este mândru de performanţele sportivilor craioveni:
„Cred că am fost delegaţia cu cele mai bune rezultate la Botoşani. În zilele următoare, Federaţia va alcătui lotul care va participa la Campionatul European de Cros din Spania, din luna decembrie şi cu siguranţă vor fi selecţionaţi şi atleţi de la Craiova“.
Unul dintre candidaţii la un loc în lotul României, prin prizma rezultatelor de la Botoşani, este juniorul Alin Florea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS