10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, victima suporterilor rasişti

Mutu, victima suporterilor rasişti

Cel mai bun jucător român al momentului, Adrian Mutu, a fost insultat de suporterii lui Lazio. Acesta a avut totuşi motive de bucurie, pentru că Fiorentina a câştigat partida disputată la Roma cu 1-0.

Echipa la care evoluează atacantul român Adrian Mutu, Fiorentina, s-a deplasat la Roma pentru a disputa partida de sâmbătă seară cu Lazio, din cadrul etapei a 11-a a campionatului Italiei, încheiată cu scorul de 0-1. „Briliantul“ a fost lăsat pe banca de rezerve de antrenorul Cesare Prandelli, după ce în cursul săptămânii acuzase o stare de oboseală, care a culminat la antrenamentul de joi, când a adormit în vestiar. Românul a fost introdus pe teren în minutul 68, în locul lui Osvaldo, iar la scurt timp a intrat în vizorul suporterilor lui Lazio din peluza Nord a stadionului. Purtătorul tricoului cu numărul 10 de la FIorentina a fost numit „ţigan“, iar fanii lazialilor au adresat insulte nu numai lui, ci şi românilor în general. Incidentul a survenit la câteva zile după ce un cetăţean român a ucis o italiancă de 47 de ani, chiar la Roma. Vineri, atât Mutu, cât şi Cristian Chivu (Inter Milano) declaraseră că nu li se pare corect ca românii care muncesc în Italia să aibă de suferit de pe urma infractorilor care ţin prima pagină a ziarelor din Peninsulă. Faptul că Mutu a fost insultat pe „Stadio Olimpico“ a fost consemnat de toată presa din Italia, ziarele Il Messaggero şi La Repubblica acordând cele mai mari spaţii acestui subiect. „La scurt timp după ce a primit un cartonaş galben, Mutu a fost insultat de o parte din public, care l-a numit «ţigan» şi ia cerut să părăsească Italia“, a scris La Repubblica.

 

Fanii lui Lazio, lăsaţi cu buza umflată de colegii lui Mutu

 

Suporterii echipei Lazio care au venit să vadă partida cu Fiorentina nu au avut prea multe momente de bucurie, pentru că gruparea din Florenţa s-a impus cu 1-0 şi a ajuns pe locul al doilea în clasament. În absenţa lui Mutu din primul „unsprezece“, Cesare Prandelli a folosit un sistem de joc 4-1-2-1-2, cu Montolivo în postura de servant pentru vârfurile Osvaldo şi Pazzini. Acesta din urmă a marcat singurul gol al meciului, în minutul 19. Atacantul i-a „furat“ portarului gazdelor, Ballotta, de 43 de ani, o minge trimisă înapoi de fundaşul Cribari şi a trimis în plasă de la câţiva metri. Pazzini, portarul Frey şi mijlocaşul Liverani au fost consideraţi cei mai buni de la Fiorentina. Mutu, înlocuitorul lui Osvaldo din minutul 68, a fost notat cu 6 de agenţia Datasport, care a scris despre el următoarele: „A luat repede un cartonaş galben, dar românul s-a dovedit un jucător de clasă şi s-a remarcat cu două acţiuni foarte bune“. A fost pentru prima dată în acest sezon când Mutu a stat pe banca de rezerve la un meci din Serie A. Românul a rămas după partida cu Lazio la „cota“ 6 în clasamentul golgheterilor, iar Fiorentina, cu cele 23 de puncte acumulate, a urcat până pe locul al doilea, cel puţin până la derbiul jucat aseară, între Inter şi Juventus.

 

Milan, deocamdată fără victorie pe „San Siro“

 

Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, AC Milan, dădea semne că şi-ar fi revenit la mijlocul săptămânii trecute, după victoria categorică, scor 5-0, înregistrată la Genova în faţa Sampdoriei. Nu a fost aşa, pentru că „rossonerii“ lui Carlo Ancelotti s-au „împiedicat“ de încă o echipă slab cotată, AC Torino, partida de pe „San Siro“ încheindu-se la egalitate, scor 0-0. În actuala ediţie a campionatului Italiei, Milan nu a câştigat nici un meci pe propriul teren, înregistrând patru egaluri şi două înfrângeri. Situaţia dificilă prin care trece Milan l-a determinat pe patronul Silvio Berlusconi să declare că echipa ar trebui să se odihnească mai mult şi să se antreneze mai puţin: „Echipa noastră este superantrenată. Cred totuşi că este puţin obosită. Jucătorii ar trebui să doarmă mai mult în cantonamentul de la Milanello, decât să se antreneze“.

Milan ocupa înaintea disputării partidelor de ieri locul al şaptelea în clasament, la zece puncte distanţă de lidera Inter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII