25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda, în efectiv redus cu Slovenia

Olanda, în efectiv redus cu Slovenia

Olanda şi Bulgaria, două dintre adversarele României în Grupa G a preliminariilor CE 2008, întâlnesc astăzi Slovenia, respectiv Albania. Dacă Olanda are şanse mari de calificare, Bulgaria depinde mult şi de celelalte rezultate din grupă.

Pentru meciul cu Slovenia din această ţară, Olanda va avea un lot redus numeric faţă de cel pe care selecţionerul Van Basten a contat la partida de la Constanţa cu România. Selecţionerul olandez a renunţat la fundaşul Khalid Boulahrouz şi la al treilea portar, Boy Waterman, şi nu va putea conta nici pe serviciile jucătorilor Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst şi Joris Mathijsen. Ultimii trei au primit cartonaş galben la partida cu România şi sunt suspendaţi pentru confruntarea cu Slovenia.
Olanda mai are de disputat trei meciuri în preliminariile Euro 2008 şi are şanse mari să obţină calificarea, având două puncte avans faţă de a treia clasată, Bulgaria. După partida cu Slovenia, pentru batavi vor urma meciul de pe teren propriu cu Luxemburg şi confruntarea din deplasare cu Belarus.
Dat fiind faptul că astăzi va lipsi unul dintre atacanţii „portocalei mecanice“, Ruud Van Nistelrooy, în echipa de start a gazdelor va apărea cel mai probabil Ryan Babel, cel care a fost lăsat pe bancă la Constanţa de Van Basten, deoarece acesta s-a trezit târziu într-o dimineaţă şi a întârziat la unul dintre antrenamente.
Nu este exclusă nici titularizarea lui Klaas Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam). În defensivă şi la mijloc, în locul suspendaţilor Joris Mathijsen şi Giovanni van Bronckhorst, ar putea juca Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam) şi Nigel de Jong (Hamburg).

Bulgaria ar putea câştiga degeaba în Albania

Aflată pe locul al treilea în Grupa G a preliminariilor Campionatului European, Bulgaria se concentrează acum asupra meciului de la Tirana, cu Albania, dar o victorie obţinută de elevii lui Penev s-ar putea dovedi inutilă. Bulgarii depind acum foarte mult de jocul rezultatelor, lucru recunoscut şi de ei. Dimitar Penev a făcut un apel la vedetele echipei, susţinând că aceştia trebuie să-i mobilizeze la maximum pe tineri pentru obţinerea celor trei puncte: „Dimitar Berbatov şi Martin Petrov sunt jucători cu experienţă, au jucat multe meciuri tari în cariera lor şi trebuie să strângă rândurile în jurul lor şi să dea un exemplu de profesionalism şi celorlalţi. Meciul din Olanda, de luna trecută (0-2 la Amsterdam – n.r.), a fost un eşec pentru noi, care ne-a depărtat mult de calificare. Noi ne vom juca însă şansele până la capăt, vom încerca să câştigăm toate meciurile şi vom vedea ce se va întâmpla“, a declarat selecţionerul Dimitar Penev, care a convocat pentru meciul cu Albania 22 de jucători. Şi mijlocaşul lui Aston Villa, Stiliyan Petrov, susţine că Bulgaria îşi va juca şansele până la capăt. „Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a termina pe unul dintre primele două locuri. Suntem conştienţi că, în prezent, avem şanse mai mici, dar ne vom lupta până la capăt“.
În tur, la Sofia, Bulgaria nu a reuşit să obţină decât o remiză în faţa Albaniei (0-0). La Tirana, Bulgaria este favorită şi are avantajul că nu a jucat sâmbătă în preliminarii şi a avut mult mai mult timp la dispoziţie pentru pregătirea acestei partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS