22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul cu Olanda nu este decisiv

Meciul cu Olanda nu este decisiv

Victor Piţurcă susţine că disputa cu „Portocala mecanică“ nu este capitală în privinţa accederii naţionalei noastre la Euro 2008.

În Grupa G a preliminariilor CE 2008, naţionala României va juca în compania Olandei, sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 20.15, pe stadionul „Farul“ din Constanţa, iar miercuri, de la ora 21.15, va întâlni în deplasare reprezentativa statului Luxemburg.
Selecţionerul Victor Piţurcă a spus ieri că meciul cu „Portocala mecanică“ nu este decisiv, dar, în cazul obţinerii unei victorii, românii ar avea peste 90 la sută şanse să se califice la Euro 2008.
„Cu Olanda nu e meci decisiv. Chiar dacă vom câştiga, depinde şi ce va face Bulgaria în Albania. Ar fi foarte importantă victoria, iar şansele noastre de a ne califica ar creşte considerabil. Dacă facem egal sau pierdem, suntem obligaţi să nu pierdem în Bulgaria. Nu ştiu dacă m-aş mulţumi cu un egal, vom vedea la sfârşit care a fost aspectul jocului. Oricum, Albania a încurcat Bulgaria în deplasare şi acum se poate întâmpla la fel“, a spus Piţurcă.

„Olanda nu are puncte slabe“

Victor Piţurcă este de părere că Grupa G, din care fac parte România, Olanda, Bulgaria, Slovenia, Albania, Belarus şi Luxemburg, este deschisă oricărei surprize.
„S-ar putea să se încheie conturile sâmbătă sau să se joace până la final soarta calificării. Bulgaria are un avantaj mare prin faptul că stă în primul meci, pe când Albania joacă în Slovenia. Apoi, căpitanul albanezilor, Skela, e suspendat. Imaginaţi-vă că, dacă noi am câştiga cu Olanda, şi pentru bulgari ar fi considerată închisă această calificare“, a menţionat Piţurcă.
Selecţionerul tricolorilor a subliniat că şi-a făcut bine temele şi că nu există jucători din naţionala Olandei pe care să nu îi cunoască.
„E foarte clar: dacă nu va juca Sneijder, va juca Seedorf, dacă nu va juca Seedorf, va fi Van der Vaart, dacă nu e Van Persie, va fi Robben. Vor juca poate Kuyt, Babel. Nu există jucători necunoscuţi pentru mine şi nici nu pot apărea surprize. Olanda nu are puncte slabe, e foarte echilibrată în toate compartimentele. Are jucători valoroşi, foarte disciplinaţi tactic, toţi fotbaliştii îşi fac treaba din toate punctele de vedere. Poate acesta este şi motivul pentru care Seedorf nu a jucat constant la echipa naţională, pentru că face mai puţin faza defensivă, iar Van Basten mizează pe jucători foarte disciplinaţi“, a explicat selecţionerul.

„Jucătorii trebuie să fie concentraţi“

Selecţionerul tricolorilor a afirmat că speră ca elevii săi să conştientizeze importanţa partidei de sâmbătă şi să dea totul pentru victorie.
„Au rămas doar patru meciuri şi jucăm cu o echipă cu care ne batem pentru un loc calificant. Ştim cu toţii că avem nevoie de victorie cu Olanda, dar suntem conştienţi că că e foarte dificil să învingi un asemenea adversar. Momentul actual poate nu e foarte bun, avem destui accidentaţi, poate nici forma unor jucători sau echipe nu e la nivelul dorit, dar cred că naţionala este cu totul altceva, motivaţia este alta şi se joacă la cel mai înalt nivel. Sper ca jucătorii să fie concentraţi şi să nu mai conteze forma şi accidentările minore. Să sperăm că vom juca altfel acum decât în acel meci pierdut în Giuleşti“, a spus tehnicianul.

Lotul naţionalei României

Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat duminică seară numele jucătorilor convocaţi pentru meciurile pe care naţionala României le va disputa cu Olanda şi cu Luxemburg, în preliminariile CE 2008. Cei 22 de jucători convocaţi sunt următorii: Bogdan Lobonţ (Dinamo Bucureşti), Marius Popa (Poli Timişoara) – portari; George Ogăraru (Ajax Amsterdam), Petre Marin (Steaua Bucureşti), Gabriel Tamaş (AJ Auxerre), Dorin Goian (Steaua Bucureşti), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Marius Constantin (Rapid Bucureşti), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ştefan Radu (FC Dinamo Bucureşti) – fundaşi; Ovidiu Petre (Steaua Bucureşti), Andrei Mărgăritescu (Dinamo Bucureşti), Sorin Paraschiv (Rimini Calcio), Adrian Cristea (Dinamo Bucureşti), Nicolae Dică (Steaua Bucureşti), Paul Codrea (AC Siena), Bănel Nicoliţă (Steaua Bucureşti) – mijlocaşi; Gigel Bucur (Poli Timişoara), Adrian Mutu (Fiorentina), Florin Bratu (Dinamo Bucureşti), Ciprian Andrei Marica (VfB Stuttgart) şi Daniel Niculae (AJ Auxerre) – atacanţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII