10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMerge şi fără Mutu

Merge şi fără Mutu

Chiar dacă „Briliantul“ nu a jucat, echipa din Florenţa s-a impus clar la Livorno, dovedind că nu este dependentă de atacantul român.

Fiorentina, fără cel mai bun jucător al ei pe teren, Adrian Mutu, a „funcţionat“ la fel de bine şi în etapa a şasea a campionatului Italiei, impunându-se la Livorno, cu un categoric 3-0. Cesare Prandelli, antrenorul grupării „viola“, a decis să-l menajeze la acest meci pe român din cauza oboselii pe care acesta a acuzat-o după ce a jucat trei partide în şapte zile. Protagonistul victoriei Fiorentinei la Livorno a fost tânărul atacant argentinian Osvaldo (21 de ani), care a marcat două dintre cele trei goluri ale toscanilor, în minutele 45 şi 67. Santana a închis tabela în minutul 69. Osvaldo a jucat pentru prima dată în Serie A, el fiind adus în vară de la Lecce (Serie B). În absenţa lui Mutu, sud-americanul a fost considerat cel mai bun jucător de pe teren, el primind nota 7,5 din partea agenţiei Datasport. Graţie succesului de la Livorno, Fiorentina are 12 puncte şi se anunţă una dintre favoritele la titlu în acest sezon.

Mutu este un jucător extraordinar, dar….

Toată lumea a fost surprinsă în Italia de faptul că Fiorentina a jucat excelent în atac şi fără vedeta Adrian Mutu, unul dintre cei mai buni pasatori şi finalizatori din campionat. Singurul care pare să nu se mire de acest fapt este antrenorul Cesare Prandelli, care a dat de înţeles că Mutu poate fi înlocuit cu succes de unii jucători tineri, plini de entuziasm: „Mutu este pentru noi un jucător extraordinar, dar suntem conştienţi că avem în lot şi tineri interesanţi, cum este acest Osvaldo. Este normal să-i laud pe aceşti tineri. Am obţinut o victorie foarte importantă la Livorno. Jocul nostru se poate îmbunătăţi şi mai mult în viitor“, a declarat tehnicianul Fiorentinei. De fapt, în urmă cu câteva săptămâni, şi Mutu recunoştea că în lotul Fiorentinei sunt mulţi jucători talentaţi, care l-ar putea înlocui pe Luca Toni, plecat în vară la Bayern München, dar şi pe el: „Fiorentina nu stă în Toni sau Mutu. Fiorentina are un lot valoros, cu o mentalitate potrivită pentru a face performanţă“, spunea atunci „Briliantul“, desemnat cel mai bun jucător din Serie A în sezonul trecut.

Roma, maltratată de Inter

AS Roma, lidera campionatului înaintea disputării etapei a şasea a campionatului, s-a făcut de râs în faţa propriilor fani, fiind învinsă chiar pe „Olimpico“ cu un categoric 4-1, de campioana en-titre, inter Milano, care a şi preluat şefia clasamentului în urma acestui succes. În minutul 27, s-a petrecut un episod care avea să cântărească greu în economia partidei: Giuly, de la gazde, a comis un fault în careu şi a fost eliminat, penaltiul fiind transformat de Zlatan Ibrahimovic. Roma a egalat totuşi în minutul 52, prin mijlocaşul Simone Perrotta. Dar, în numai trei minute, de la 1-1, scorul a devenit 1-3, pentru oaspeţi punctând Crespo (’56) şi Cruz (’56). Fundaşul Cordoba a marcat pentru 1-4, în minutul 67. Fundaşul român Cristian Chivu a ratat întâlnirea cu fosta lui echipă, Roma, nefiind convocat deoarece nu s-a refăcut după accidentarea suferită la umăr în amicalul Germania-România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS