10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, în genunchi

Universitatea, în genunchi

Liga I

Universitatea – UTA 0-1
Stadion „Ion Oblemenco“, fără spectatori.
A marcat:
Prepeliţă ’51 – autogol.
Universitatea: Bornescu – Dilevski, Ciucă, Mitchell, Rose – Prepeliţă (’67, Stoianof), D. Stoica – Baird (’52, Dina) – Fl. Costea (’58, Luţu), C. Tănasă, Wobay. Antrenor: Ovidiu Stîngă.
UTA: D. Tudor – I. Bălan, Chiţa, Buican, Simao (’67, Vasiljevic) – Hora, N. Varga, C. Todea, Frăsineanu – M. Ilie (’77, Roszel), Bălţoi (’86, Fl. Dan). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Cartonaşe galbene: Dilevski, Fl. Costea / I. Bălan, Chiţa, N. Varga, Frăsineanu, Fl. Dan.
Au arbitrat: A. Bogaciu – A. Oniţa, C. Fecioru.

„Meciul cu UTA este ca o finală pentru noi“, „Suntem pregătiţi să dăm totul pe teren“, „Pentru noi campionatul începe abia acum“, „Băieţii au început să înţeleagă ceea ce le cer“, „Trebuie să jucăm ofensiv şi să marcăm“, „Nu ar trebui ca jucătorii să se mai plângă acum de starea de oboseală“ sunt doar câteva din declaraţiile date de Ovidiu Stîngă şi jucătorii săi înainte de partida de sâmbătă seară cu UTA. Ce a urmat l-a surprins până şi pe tehnicianul formaţiei arădene, Marius Lăcătuş, care venise în Bănie să se apere de iureşul unei echipe gazdă rănite în orgoliu după cinci înfrângeri consecutive. „Craiova nu a jucat cum am crezut. Nu am văzut agresivitate, dăruire, nu au alergat. Poate şi de asta jocul a fost mai uşor decât mă aşteptam. Am şi pierdut numărul ocaziilor pe care le-am avut“, avea să declare „Fiara“ după meciul câştigat cu 1-0 de elevii săi.
Prestaţia trupei lui Stîngă a fost jalnică, iar atmosfera de înmormântare din tribunele fără spectatori ale stadionului „Ion Oblemenco“ avea să se potrivească perfect la final cu starea de spirit a oltenilor. Fără ambiţie, fără vlagă, fără nici un fel de dăruire, alb-albaştrii s-au chinuit să obţină ceva în faţa unei echipe care s-a apărat bine o repriză şi a făcut spectacol în partea a doua. Degeaba Costea şi Wobay au schimbat frecvent flancurile, iar Tănasă s-a zbătut între trei fundaşi arădeni. Ştiinţei nu i-a ieşit nimic. Baird nu şi-a găsit locul la mijloc şi a fost în plus pe teren, în apărare Mitchell a fost deseori depăşit de Mircea Ilie, jucător cu un gabarit inferior. Şi exemplele pot continua. Prepeliţă a reuşit să marcheze, dar a făcut-o în propria poartă…

Enigmele lui Stîngă

„La un moment dat nu ştiam ce să le mai zic, ce să mai fac pentru a corecta cât de cât greşelile din teren. Au demonstrat că nu au respect pentru fotbal, pentru suporteri şi în acest ritm viaţa trece pe lângă ei degeaba“, s-a plâns la final Ovidiu Stîngă, care nu a găsit o explicaţie pentru evoluţia slabă a echipei. „Mă uitam cum în momentele când jocul era întrerupt toţi cei de la UTA beau apă, iar la noi dacă aveau nevoie unul sau doi. Asta spune totul despre efortul depus de fiecare. Să spunem că de vină este pregătirea fizică făcută. Atunci de ce unii pot şi alţii nu?“, a spus „Olandezul“. „Eu am făcut lucruri care să-i ajute, dacă atât pot ei la ora actuală, eu ce să le fac?“, s-a consolat Stîngă.
Şi, într-adevăr, se pare că alb-albaştrii nu sunt capabili de mai mult. Altfel nu se explică de ce într-un meci de care depindea parcursul viitor din campionat să nu ai mai mult de trei ocazii de gol, în timp ce adversarii se întrec în ratări. Şi dacă nu ar fi fost intervenţiile lui Bornescu sau lipsa de inspiraţie a atacanţilor lui Lăcătuş cu siguraţă că scorul ar fi fost mult mai mare. Rămâne însă amărăciunea unui nou eşec, al şaselea consecutiv, şi a locului din clasament, care dă frisoane suporterilor olteni.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

79 COMENTARII