10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBistriţenii s-au temut de glorie

Bistriţenii s-au temut de glorie

Gloria – Atletico Madrid 2-1

Stadion “Gloria”, spectatori: 7.000.

Au marcat: D. Zaharia ‘7, Tilincă ’39 / Seitaridis ’55.Gloria Bistriţa: Albuţ – M. Rus, Abrudan, Sepsi, Frăsinescu – Ragipovici (Damian, ’73), Coroian (Câju, ’60), Nalaţi (Dumitra, ’87), Dobre – Tilincă, Zaharia. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Atletico Madrid: Franco – Seitaridis, Perea, Eller, A. Lopez – Luccin (Costinha, ’77), Maniche, Maxi Rodriguez, M. Petrov (Jurado, ’64) – Raul Garcia, Mista (Braulio ’61). Antrenor: Javier Aguirre.

Cartonaşe galbene: Frăsinescu / Luccin.

A arbitrat: Nicola Rizzoli (Italia).

Gloria Bistriţa a învins sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia Atletico Madrid, în prima manşă a turului trei al Cupei UEFA Intertoto. Golurile au fost marcate de Zaharia (’7) şi Tilincă (’39), pentru Gloria, în timp ce Atletico, locul şapte în ediţia trecută a campionatului Spaniei, a punctat prin Seitaridis ’55.

Gloria a deschis scorul în minutul 7, prin Dorel Zaharia, care a primit o pasă în adâncime de la Tilincă şi a înscris, de la aproximativ 11 metri, de lângă Eller, cu un şut în dreapta portarului Leo Franco. Bistriţenii au ridicat scorul la 2-0 în minutul 39, când Cosmin Tilincă a scăpat singur cu Franco şi a înscris cu un şut de la 16 metri, tot în dreapta portarului, nemaiputând fi ajuns de Perea.

Atletico Madrid a redus din diferenţă în minutul 55, prin Seitaridis, care a înscris cu un şut de la 30 de metri, mingea lovind transversala şi căzând apoi în poartă.

Meciul retur dintre Gloria şi Atletico se va disputa sâmbătă, 28 iulie, la Madrid. Câştigătoarea dublei manşe se va califica în turul doi preliminar al Cupei UEFA.

 

Sabău s-a supărat pe elevii săi

 

Antrenorul bistriţenilor, Ioan Ovidiu Sabău, a spus că este supărat pe jucătorii săi, în ciuda victoriei din meciul cu Atletico Madrid, apreciind că aceştia s-au mulţumit cu prea puţin, după ce la pauză conduceau cu scorul de 2-0, şi că şi-au respectat prea mult adversarul. „Nu-mi convine cum ne-am comportat în a doua repriză, nu sunt mulţumit de rezultat, sunt chiar supărat pe jucători. Nu putem să începem să ne facem statui că am bătut pe Atletico Madrid. Până la urmă contează calificarea. Dacă am ajuns să ne mulţumim că am câştigat cu 2-1 cu Atletico Madrid, fără să ne intereseze calificarea, înseamnă că n-a înţeles nici unul ceea ce vreau să fac eu aici la Bistriţa. Am avut prea mare respect pentru adversar“, a spus Sabău.

La rândul său, antrenorul echipei Atletico Madrid, Javier Aguirre, a spus că vremea caniculară nu reprezintă o scuză pentru înfrângerea suferită de elevii săi. Aguirre s-a declarat „foarte deranjat“ de felul în care jucătorii săi au evoluat în prima repriză a meciului cu Gloria. „Suntem foarte supăraţi din cauza acestei înfrângeri. Condiţiile în care s-a jucat, la 40 de grade, nu reprezintă o scuză pentru că am ratat multe ocazii de a obţine un rezultat mai bun“, a spus tehnicianul mexican al madrilenilor.

Aguirre s-a arătat totuşi mulţumit de reacţia echipei sale din repriza secundă, când a reuşit să şi marcheze, prin Seitaridis, un gol ce creşte şansele de calificare în Cupa UEFA. „Nu pot să fiu mulţumit atunci când văd cele două goluri pe care le-am primit în 20 de minute şi în ce fel le-am primit. În repriza secundă am arătat mai mult ca o echipă de fotbal“, a spus Aguirre.

Cupa UEFA Intertoto

Rezultate înregistrate în partidele disputate sâmbătă, în prima manşă a turului trei al Cupei UEFA Intertoto: Gloria Bistriţa (România) – Atletico Madrid (Spania) 2-1; Cerno More Varna (Bulgaria) – Sampdoria Genova (Italia) 0-1; Oţelul Galaţi (România) – Trabzonspor (Turcia) 2-1; La Gantoise (Belgia) – Aalborg (Danemarca) 1-1; Cernomoreţ Odessa (Ucraina) – RC Lens (Franţa) 0-0; Dacia Chişinău (Moldova) – SV Hamburg (Germania) 1-1; Rapid Viena (Austria) – Rubin Kazan (Rusia) 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS