10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn etapa a 12-a, cu Rulmentul

În etapa a 12-a, cu Rulmentul

La sediul Federaţiei Române de Handbal a avut loc ieri tragerea la sorţi pentru stabilirea etapelor din campionatul 2007-2008. Cea mai aşteptată partidă, cea dintre Rulmentul şi Oltchim, principalale favorite la cucerirea titlului naţional, va avea loc în runda a 12-a, dezavantajos pentru campioane, care în acea perioadă vor susţine şi meciuri în grupele Ligii Campionilor. Derbiul va avea loc în februarie 2008, pentru că în acest an sunt programate numai opt etape, Liga Naţională urmând să ia apoi o pauză pentru pregătirea lotului tricolor care va participa la Campionatul Mondial din Franţa. Sezonul se deschide pe 1 septembrie, atunci când chimistele joacă în deplasare la nou- promovata CSM Sf. Gheorghe. În a doua rundă, Oltchim are parte de o altă partidă „afară“, pe terenul constănţencelor de la Tomis, antrenate de secundul de la naţională, Dumitru Muşi. În faţa propriilor suporteri, vâlcencele debutează în runda a treia, contra Universitatea Deva. O altă partidă importantă va avea în runda a 8-a, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj.

„Program infernal“ 

Antrenorul chimistelor, Gheorghe Tadici, nu este foarte încântat de tragerea la sorţi.
„Preferam să jucăm contra Braşovului în primele etape. Vom avea un program infernal. Fetele de la Oltchim trebuie să facă faţă şi la echipa de club, şi la echipa naţională“, a spus Tadici, completat şi de vicepreşedintele Berbecaru: „Programul este încărcat pentru că naţionala are acţiuni multe. Pentru noi nu este nici bine, nici rău, trebuie să învingem Rulmentul indiferent când jucăm cu această echipă.“

La Vâlcea împotriva Coreei

Tot la FRH s-a decis ca primele partide amicale ale naţionalei feminine să se desfăşoare la Râmnicu Vâlcea, în sala Traian, pe 7, respectiv 8 august. Vicecampioanele mondiale vor avea parte de un adversar puternic, Coreea de Sud.
Federaţia Europeană de Handbal a anunţat care sunt condiţiile pentru organizarea meciurilor din Liga Campionilor. Printre altele, cluburile organizatoare trebuie să asigure o suprafaţă de joc cu linii doar pentru handbal, posibilităţi de transmisiuni televizate în direct în toată Europa, sală de cel puţin 1.500 de locuri. Gruparea chimistă va investi zece miliarde de lei vechi, opt pentru instalaţia de aer condiţionat şi două pentru o sursă de energie electrică. Sala Sporturilor „Traian“ va avea şi o suprafaţă de joc nouă, trimisă de EHF pentru Supercupa Europei, suprafaţă care va rămâne la Vâlcea un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS