10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal, în optimi după trei zile

Nadal, în optimi după trei zile

Spaniolul Rafael Nadal, al doilea favorit al turneului de la Wimbledon, a ajuns, în cele din urmă, în optimile de finală ale competiţiei dotate cu premii de 11.282.710 euro. „Rafa“ a avut nevoie de trei zile pentru a termina meciul cu adversarul său din turul trei, suedezul Robert Soderling (nr. 28). Începută luni, întreruptă marţi, din cauza ploii, în setul al cincilea, la scorul de 4-6, 4-6, 7-6, 6-4, 4-4, partida a fost încheiată abia ieri, când s-au mai jucat câteva zeci de minute, spaniolul adjudecându-şi ultimul set înainte să ajungă la tie-break, cu 7-5. În optimile de finală, ocupantul locului al doilea în ierarhia ATP va avea un adversar incomod, pe rusul Mikhail Youzhny, cap de serie numărul 14, care l-a scos din competiţie pe finlandezul Jarkko Nieminen, scor 7-5, 7-6 (5), 6-3.
Aceeaşi performanţă a reuşit-o şi australianul Lleyton Hewitt, care s-a debarasat, nu fără probleme, de argentinianul Guillermo Canas (nr. 22), cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. Mai repede s-a calificat rusul Nikolai Davydenko, al şaselea pe lista capilor de serie, învingător în trei seturi, cu 6-3, 7-5, 6-3 în partida cu francezul Gael Monfils, care nu a figurat nici măcar printre primii 32 de favoriţi ai competiţiei. Prima partidă jucată deja în optimi la Wimbledon a fost cea dintre spaniolul Juan Carlos Ferrero (nr. 20) şi sârbul Janko Tipsarevic 7-5, 6-3, 7-6. Primul care a obţinut biletele pentru sferturi a fost însă elveţianul Roger Federer, creditat cu prima şansă la titlu, el beneficiind de abandonul adversarului său, germanul Tommy Haas, accidentat.
Andrei Pavel, singurul reprezentant al României rămas în competiţie la Wimbledon, la proba de dublu, a abandonat alături de suedezul Thomas Johansson partida din optimi cu perechea Arnaud Clement / Michel Llondra, în setul al treilea, la scorul de 7-5, 6-3, 1-0, în favoarea francezilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS