10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo ne fură şi luptătoarele

Dinamo ne fură şi luptătoarele

Două dintre proaspăt medaliatele cu bronz la Europenele de juniori, Mihaela Rădoi şi Ana Maria Paic, au fost luate mai mult cu forţa de Dinamo Bucureşti de la CSM Craiova.

Echipa feminină de lupte libere a României, junioare I, a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene, desfăşurate week-end-ul trecut la Belgrad (Serbia). Această clasare meritorie pe podium, în spatele Ucrainei şi Rusiei, a fost obţinută datorită celor cinci medalii cucerite de „tricolore“. Mihaela Rădoi (48 kg) şi Bianca Iancolovici (63 kg) au cucerit medalia de argint, iar celelalte trei componente ale lotului, Mihaela Munteanu (51 kg), Diana Mudrag (67 kg) şi Ana Maria Paic (72 kg), au intrat în posesia medaliei de bronz.
Până în urmă cu câteva luni, două dintre componentele lotului naţional de junioare, Mihaela Rădoi şi Ana Maria Paic, erau legitimate la CSM Craiova, pregătindu-se sub îndrumarea antrenorului Petre Banciu. Acum, după cucerirea bronzului european, nu CSM va primi laude pentru meritele luptătoarelor, ci noul lor club, Dinamo Bucureşti, despre care Petre Baciu a spus ieri că „adună tot ce e mai bun în ţară cu japca“. „Au fost sportivele noastre, dar Dinamo, care şi-a înfiinţat în luna martie secţie de lupte libere, ni le-a luat mai mult cu forţa. Am fost constrâns să le dau drumul, altfel făceau presiuni la federaţie şi cine ştie ce ni se întâmpla“, a spus antrenorul coordonator al secţiei de lupte libere de la CSM Craiova. Totuşi, Oltenia a fost reprezentată la Europenele de juniori de două sportive, Mihaela Munteanu şi Bianca Ianculovici (ambele de la CSS Drobeta Turnu Severin). A cincea componentă a lotului, Diana Mudrag, are dublă legitimare la Steaua Bucureşti – CSM Reşiţa.

Craiovence la Jocurile Mării Negre

Cele cinci medaliate de la Europenele de juniori, alături de alte luptătoare, au luat startul, începând de ieri, la Jocurile Mării Negre, un fel de miniolimpiadă, desfăşurată în premieră în Turcia.
Din delegaţia României fac parte şi două luptătoare de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova, Ileana Dobrescu (38 kg) şi Raluca Irimia (49 kg). La Jocurile Mării Negre participă peste 1.000 de sportivi, la atletism, ciclism, gimnastică ritmică, înot, lupte, taekwando, baschet masculin, volei feminin şi fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS