13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBălăceală înainte de vacanţă

Bălăceală înainte de vacanţă

Tehnicianul campioanei României la handbal feminin, dar şi al naţionalei feminine, Gheorghe Tadici (foto), se află pe ultima sută de metri a primului stagiu din această pauză competiţională, „refacerea“ de la Băile Felix.

Domnule Tadici, mulţumit de tragerea la sorţi pentru mondiale?

– Se poate spune că am avut noroc. Avem o grupă bună şi un culoar fericit spre medalii. În grupă trebuie să fim atenţi la China, echipă care se antrenează de mult timp pentru participarea la această competiţie.

Sâmbătă urmează o nouă tragere la sorţi importantă – grupele Ligii Campionilor. Vă bucură că am scăpat de Gyor?

– Normal că îmi convine că am evitat confruntarea cu o formaţie puternică. Ştiam că se va întâmpla pentru că mereu Slovenia renunţă la a doua formaţie din Liga Campionilor. Acolo este doar Krim Ljubljana şi atât. Altă echipă nu poate face faţă în nici un caz la o astfel de competiţie.

 

Carmen Amariei, încotro?

 

Cum merg treburile la Băile Felix?

– Refacerea decurge conform planului. Încercăm să menţinem un tonus bun pentru fete. Se mai bălăcesc şi ele, se mai distrează… Atmosfera este bună.

Fără Amariei, Brădeanu şi Gogârlă…

– Da, ele nu au fost convocate şi o să vă spun şi de ce. Brădeanu şi Gogârlă trebuie să se prezinte la formaţia lor, Gyor, pe 2 iulie şi acum sunt în vacanţă, în Turcia, din câte am înţeles. Amariei nu a venit în acest stagiu de pregătire pentru că nu şi-a clarificat problema privind echipa la care va evolua. Ştiu doar că vara trecută a semnat cu Universitatea Jolidon Cluj. Ce va face, însă, nu pot spune cu certitudine.

Care este programul următor pentru naţională?

– Vom sta la Băile Felix până sâmbătă, apoi fetele vor intra în vacanţă, până pe 14 iulie. Aceasta va fi, de fapt, adevărata lor vacanţă. Va urma un cantonament în Antalya, unde avem la dispoziţie condiţii excelente, de la cazare şi până la bazele sportive unde ne vom antrena. Şi asta pe bani mai puţini decât în staţiunile de pe litoralul românesc.

Luca şi Gavrilescu, la Viena

Oltchim va fi prezentă vineri la tragerea la sorţi de la Viena, fiind reprezentată de Andrei Luca şi Ioan Gavrilescu. Vă reamintim că formaţia chimistă este cap de serie în Liga Campionilor, alături de Gyor (Ungaria), Aalborg (Danemarca) şi Lada Togliatti (Rusia). Cei mai puternici posibili adversari din a doua grupă valorică: Metz (Franţa), Motor Zaporojie (Ucraina) şi Astroc Sagunto (Spania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS