10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMă las de fotbal!

Mă las de fotbal!

Fostul jucător-minune al Craiovei este gata să îşi agaţe ghetele în cui dacă nu îşi găseşte în această vară un angajament.

Oltean get-beget, Marius Sava a fost promovat de la juniorii Universităţii Craiova. În anul 2000 era considerat cel mai talentat fotbalist din lotul Craiovei. Avea pe atunci 22 de ani, ajunsese la vârsta la care se spune că un jucător trebuie să „explodeze“ şi era component al naţionalei de tineret. I se prevedea un viitor strălucit. Era iubit de suporteri pentru driblingurile sale fine, dar şi pentru faptul că a refuzat un transfer la Dinamo. Apoi, „Savarină“ a ieşit subtil din peisaj, plecarea de la Ştiinţa, în anul 2003, grăbindu-i intrarea în anonimat. A jucat la FC Naţional, FC Argeş şi Pandurii, apoi mijlocaşul dreapta craiovean şi-a încercat din nou norocul în străinătate, după experienţa nefericită cu Genoa. Nici de data aceasta socotelile nu i-au ieşit aşa cum şi-ar fi dorit.

– Salut, Marius, ce faci?
– Bine, la o cafea cu nişte prieteni. Vorbim de una, de alta…
– Presupun că şi de fotbal…
– Bineînţeles, că la Craiova fără fotbal nu se poate.
– Ce faci, echipele din România sunt în pregătiri. Mă aşteptam să te văd la una dintre ele….
– Din păcate, nu sunt. Am avut nişte discuţii în România, dar nu s-au concretizat. Acum aştept răspuns de la nişte echipe din străinătate, mai exact din Cipru, acolo unde am evoluat ultima dată.
– Ştiu că plecasei în Rusia la un moment dat. Cum ai ajuns în Cipru?
– Aşa este, am fost la Spartak Nalchik, însă nu am reuşit să mă adaptez la fotbalul rusesc, acolo unde se pretează fotbalişti cu alt profil decât al meu. Apoi am ajuns la Alki Larnaca, dar nici acolo nu am jucat prea mult.
– Ce vei face în continuare? Prietenul tău, Ionuţ Luţu, s-a întors la Universitatea…
– Nu ştiu, să vedem. Oricum eu nu am vorbit cu nimeni de la Universitatea şi nici nu cred că mai este posibilă o revenire a mea la Craiova, chiar dacă este echipa mea de suflet. Lui Luţu îi urez baftă!
– Ai urmărit Universitatea în acest campionat?
– În măsura posibilităţilor, da. M-a surprins plăcut evoluţia echipei în ansamblu, chiar dacă a avut şi unele momente mai dificile.

Are încredere în echipa Craiovei

– Ce spui despre noua echipă a Ştiinţei?
– Este o echipă tânără, care poate face o figură frumoasă în viitorul apropiat.
– Crezi că se poate bate la anul pentru podium?
– Nu cred acest lucru. E foarte greu, pentru că sunt echipe care s-au întărit în această vară şi, în plus, Universitatea nu are încă experienţă. Aceşti copii pot face meciuri foarte bune, dar pot claca la meciuri la care nu te aştepţi. Cred că o clasare în primele opt echipe este un obiectiv realist pentru Ştiinţa în sezonul următor.
– Prin Craiova s-a vorbit de un schimb Njock-Mguni. Crezi că se merită?
– Mguni are calităţi pentru că altfel nu juca la Omonia Nicosia. E jucător bun, aşa cum este şi Wobay. Acum, nu ştiu dacă Mguni s-ar putea adapta în România. Depinde de mai multe lucruri. Şi Wobay, care era foarte apreciat în Cipru, a avut probleme în România şi nu a strălucit la Universitatea.
– Revenind la tine, unde crezi că vei juca în campionatul care urmează?
– Chiar nu ştiu în acest moment. Aştept răspuns din Cipru, şi dacă nu va ieşi mă las.
– Asta e bună de glumă…
– O fi bună de glumă, dar de data asta vorbesc serios. Dacă nu îmi găsesc angajament vara asta, n-am ce face, mă las de fotbal!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII