10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso nu se simte bine la McLaren

Alonso nu se simte bine la McLaren

Dublul campion mondial de Formula 1 este deranjat de faptul că i se acordă mai multă atenţie coechipierului său, Lewis Hamilton.

Dublul campion mondial de Formula 1, Fernando Alonso (foto), a recunoscut că atmosfera din cadrul echipei McLaren Mercedes este tensionată şi că nu s-a putut acomoda atât de rapid pe cât îşi dorea. Ibericul a spus că principalul motiv al acestei stări de nelinişte îl dă chiar coechipierul său, Lewis Hamilton, dar a mărturisit că se aştepta la acest lucru, pentru că britanicului îi merge foarte bine şi de aceea i se acordă o atenţie mai mare.
„De la început nu m-am simţit confortabil. Am un coechipier britanic, care face o treabă foarte bună şi ştim că întregul suport şi ajutor ajunge la el. Este ceva normal pentru că şi echipa este tot britanică, iar eu am înţeles asta încă de la început şi nu mă plâng. Am câştigat două curse din şase şi am terminat pe podium de patru ori şi am acele 40 de puncte care-mi vor permite să lupt pentru titlu la final. Sunt calm, sunt bine, dar ştiu că există o anumită nerăbdare de a reveni în top şi de a domina. Dar sunt al doilea în campionat, sunt la opt puncte în spate. Aş fi într-o situaţie mult mai rea dacă aş pilota pentru Renault sau Honda sau orice altă echipă. În prezent, sunt acolo unde mă aşteptam să fiu“, a spus Alonso.

Ron Dennis: „Hamilton nu este favorizat“

Încercând să calmeze spiritele după criticile campionului mondial spaniol, patronul scuderiei McLaren, Ron Dennis, a spus ieri că ambii piloţi, Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, sunt trataţi la fel.
„Pot să afirm din nou că ambii piloţi dispun de un echipament identic, un ajutor identic şi şanse egale de a câştiga în interiorul echipei şi atât Fernando, cât şi Lewis sunt de acord cu acest lucru“, a explicat Ron Dennis.
„Comentariile lui Fernando, dacă sunt citite bine, sunt corecte. El nu este la echipă de mult timp, iar relaţiile nu pot decât să se aprofundeze. Echipa nu va face nimic pentru a compromite acest parteneriat pozitiv în evoluţie“, a spus Ron Dennis.
Pentru patronul de la McLaren este de înţeles faptul că rezultatele de la fiecare Grand Prix suscită comentarii în presa britanică şi spaniolă.
„Există posibilitatea ca fiecare dintre cuvintele piloţilor să fie subliniate. Şi uneori aceste cuvinte sunt scoase din context, astfel că sunt văzute printr-o prismă total diferită de o remarcă nevinovată. Echipa Vodafone McLaren Mercedes este formată din oameni extrem de pasionaţi şi competitivi şi există o competiţe sănătoasă între echipele care lucrează pe maşini, dar acest lucru este inevitabil şi nu există o problemă în acest sens“, a mai spus Ron Dennis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS