10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii mici, pe val

Tricolorii mici, pe val

Echipele naţionale de jucători sub 19 şi 21 de ani au înregistrat în aceste zile rezultate foarte bune. Tineretul lui Emil Săndoi a debutat bine în preliminariile CE 2009, obţinând un egal la Brest în faţa Franţei, 1-1, principala favorită la calificare. Românii au deschis scorul în minutul 19, după ce jucătorul lui FC Nantes, Claudiu Keşeru, a centrat în careu, iar francezul Marange a deviat balonul în propria poartă. Gazdele au dominat prima repriză, dar nu i-au pus mari probleme lui Pantilimon. Cea mai clară oportunitate de a marca a francezilor a fost consemnată în minutul 40, când Samassa a pătruns în careu, i-a pasat lui Menez, care a trimis pe lângă poartă din şase metri. La reluare, francezii au egalat rapid prin Samassa (’49), cu un şut din careu, la o greşeală a lui Mardare. Gazdele s-au aruncat apoi în atac, dar Pantilimon a fost imbatabil. Românii s-au apărat bine, au închis jocul, întorcându-se din Franţa cu un egal nesperat. În meciul de vineri seară, Săndoi nu l-a folosit deloc pe Gârlă, singurul component al Universităţii Craiova, din lotul de tineret. Selecţionerul a folosit următorul unsprezece: Pantilimon – Scarlatache, Mardare, Ninu, Sepsi – Keşeru, Păcuraru (’66, Sârghi), Chiacu (’88, Simion), Ropotan – Deac (’61, Torje), Cigan.
Următorul meci la naţionalei Under 21 va avea loc mâine, în deplasare, cu Malta. România se află în Grupa a 10-a preliminară, din care mai fac parte Franţa, Bosnia, Ţara Galilor şi Malta, echipele de pe primul loc din fiecare grupă, alături de cele mai bune patru formaţii clasate pe locul doi, urmând să dispute un baraj tur-retur pentru accederea la turneul final.
La Under 19, naţionala României condusă de Florin Cheran este la un pas de calificarea în premieră la CE 2007 din Austria. La turul de elită din Elveţia, tricolorii mici au înregistrat două victorii clare,  4-2 cu reprezentativa ţării gazdă şi 3-1, sâmbătă seară, cu Danemarca, menţinându-se pe primul loc în grupă. Meciul decisiv este programat mâine seară, pe stadionul „St. Leonard” din Fribourg, în compania Serbiei, echipă care a înregistrat tot două victorii (2-1 cu Danemarca şi 1-0 cu Elveţia), românilor fiindu-le necesar şi un egal pentru a se califica, având golaveraj superior plavilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS