13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuval s-a antrenat cu Bugalski

Duval s-a antrenat cu Bugalski

Impresionat de organizarea sesiunii de teste, care a avut loc în munţii din jurul staţiunii Voineasa, şi de traseul pe care s-a desfăşurat aceasta, pilotul oficial al Citroen Sport a promis că îl va aduce în Oltenia pe multiplul campion mondial Sebastien Loeb, pentru a pregăti Raliul Japoniei.

În 2004, craioveanul Nistor Duval i-a surprins pe iubitorii sporturilor cu motor de la noi din ţară prin faptul că a adus în România prima maşină de Cupă Mondială, Citroen Super 1.600, cu care a concurat la una dintre etapele Campionatului Naţional de Raliuri. Deschizător de drumuri în raliul românesc, Nistor Duval a reuşit să-l aducă în Oltenia, pe 26 mai, pe Philippe Bugalski, pilotul oficial al Citroen Sport, multiplu campion al Franţei (în 1995, 1998, 1999 şi în 2000) şi câştigător, în 1999, al Raliului Corsicii şi al Raliului Spaniei, două dintre etapele Campionatului Mondial.
Philippe Bugalski, primul pilot de top mondial care a venit în România, este cel care setează bolidul multiplului campion mondial Sebastien Loeb. Având acordul scris al Citroen Sport, fostul campion al Franţei a venit în Oltenia pentru a participa la o sesiune de teste şi pentru a seta maşina lui Nistor Duval, Citroen C2R2, pe care pilotul oltean a achiziţionat-o la începutul acestui an.

Bugalski vrea să-l aducă în România pe Loeb

Sesiunea de teste s-a desfăşurat în munţii din jurul staţiunii Voineasa, pe un traseu de patru kilometri, special ales pentru ca antrenamentele să se facă într-o siguranţă deplină. De altfel, acest eveniment nu a fost mediatizat tocmai pentru că riscurile sunt foarte mari, iar eventualii spectatori ar fi fost în pericol.
Bugalski s-a declarat surprins de faptul că a găsit în România un traseu cu un nivel foarte bun al securităţii şi o configuraţie a compoziţiei macadamului foarte asemănătoare cu cea de la Raliul Japoniei. Impresionat de toate aceste lucruri, dar şi de ospitalitatea oltenilor, Philippe Bugalski a promis că va aduce în România întreaga echipă Citroen Sport pentru o sesiune de teste, împreună cu piloţii Sebastien Loeb şi Dani Sordo, pentru a prepara maşinile în vederea participării la Raliul Japoniei.

Bugalski: „Nistor este un pilot bun“

Bugalski a impus sesiunii de antrenamente din România un program strict, aceasta începând cu reglajul suspensiei, cu alegerea pneurilor, a presiunii şi a temperaturii anvelopelor, echipa tehnică românească descoperind astfel noi metode de a aborda o cursă.
Nistor Duval a început cu prudenţă antrenamentele şi a demonstrat că bolidul său, Citroen C2R2, este foarte stabil şi manevrabil. Apoi, la sfaturile lui Bugalski, sportivul oltean a trecut cu răbdare de la stilul propriu de pilotaj la un stil mai cursiv, apropiat de cel care se foloseşte în Campionatul Mondial.
„Maniera de pilotaj din Campionatul Mondial este mult diferită faţă de cea uzitată în România. Voi căuta să pun în practică tot ceea ce mi-a împărtăşit Philippe din tehnica de pilotaj. Sunt sigur că, antrenându-mă intens, voi ajunge la un nivel superior în ceea ce priveşte pilotajul“, a spus Duval, căruia antrenamentele cu Bugalski i-au crescut încrederea în propriile forţe, dar şi în maşină.
După ce a privit o trecere a lui Nistor Duval pe o succesiune de viraje, Bugalski a oprit sesiunea de teste, declarându-se mulţumit de tehnica însuşită de pilotul oltean.
„Am făcut un lucru bun cu pilotul Nistor Duval şi cu echipa Citroen. Am încercat să împărtăşesc din experienţa mea echipei din România şi sper că munca efectuată aici îşi va arăta roadele în viitoarele curse. Nistor este un pilot bun, care a ascultat cu atenţie toate sfaturile. Apreciez contactul cu el şi cu toată echipa din România şi sper că vom mai avea şi alte ocazii să lucrăm împreună“, a spus multiplul campion francez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS