12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua a câştigat, HCM Constanţa contestă

Steaua a câştigat, HCM Constanţa contestă

Gruparea Steaua MFA a câştigat finala Cupei României la handbal, după ce a învins-o pe campioana HCM Constanţa, cu scorul de 31-26, într-un meci disputat în Sala Sporturilor din Braşov. Pentru Steaua, care şi-a trecut în cont cea de-a şaptea Cupă, după ce a mai câştigat acest trofeu în 1981, 1985, 1990, 1997, 2000 şi 2001, au marcat următorii jucători: Rudic (13), Şania (6), Pancu (4), Voina (4), Novanc (3), Mazilu (1), replica jucătorilor constănţeni venind de la Dragicevic (8), Stavrositu (7), Toma (5), Kajganic (3), Şoldănescu (1), Buricea (1), Săulescu (1). Pe parcursul partidei, cei doi arbitri au acordat trei cartonaşe roşii: Kajganic (’52), Stamate (’54) şi Rudic (’60).
„A fost într-adevăr ziua noastră. Am câştigat pentru că am fost mai proaspeţi fizic. Este o victorie meritată, o victorie pentru care băieţii au muncit mult“, a spus antrenorul Stelei, Radu Voina. „Dacă în prima repriză am mai jucat cum am mai jucat, în a doua parte nu am mai avut acelaşi ritm, iar Steaua a profitat de acest lucru. Au fost mai valoroşi, au jucat mai bine şi, de ce nu, au avut şi mult noroc. În schimb, nu cred că era nevoie ca Steaua să fie ajutată de arbitri pentru a cuceri trofeul“, a replicat Lucian Râşniţă, antrenorul campioanei HCM Constanţa.
Prezent la meciul de la Braşov, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, s-a declarat mulţumit de cele văzute pe teren, afirmând cu tărie că a fost o finală reuşită. „A fost o competiţie reuşită, cu o finală şi mai reuşită. S-au bătut cele mai bune două echipe din România şi era de aşteptat să se joace la limita sportivităţii“, a spus Gaţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS