10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHaţegan, acuzat că ar fi arbitrat sub influenţa alcoolului

Haţegan, acuzat că ar fi arbitrat sub influenţa alcoolului

Pandurii Târgu Jiu nu a mai câştigat vreun punct în ultimele patru etape, înfrângerea 1-2 cu FC Vaslui pe „Municipal“ fiind pusă pe seama prestaţiei arbitrului de centru, Ovidiu Haţegan. Un meci ce începuse favorabil gazdelor, care au deschis scorul prin Păcurar în minutul 7, s-a transformat într-un circ în momentul în care Rus a primit două cartonaşe galbene în numai două minute, fiind eliminat de pe teren. Nevoiţi să joace în inferioritate numerică mai bine de o oră, elevii lui Neagoe s-au preocupat din ce în ce mai puţin de fotbal şi mai mult de plătit poliţe adversarilor sau să conteste deciziile arbitrului. Spiritele din teren şi din tribune s-au încins în momentul în care Haţegan a acordat un penalti pentru FC Vaslui, Panait aducând egalarea.
Atmosfera a devenit incandescentă în partea a doua, când Ljubinkovic a marcat golul doi al moldovenilor, Bogoi a fost eliminat pentru un fault dur la Buhăescu, iar Haţegan a închis ochii la căderile „pandurilor“ în suprafaţa de pedeapsă. Treisprezece cartonaşe galbene şi două roşii a acordat centralul într-un joc fără miză, iar brigada de arbitri a părăsit terenul sub protecţia jandarmilor şi a preşedintelui Marin Condescu, care a coborât pe teren să-şi liniştească subalternii.

„Centralul mirosea a alcool“

La finalul partidei, mai mulţi jucători ai gazdelor l-au acuzat pe Ovidiu Haţegan că a condus partida sub influenţa alcoolului. „Arbitrul central mirosea a alcool“, a declarat căpitanul formaţiei Pandurii, Florin Stângă, afirmaţie întărită şi de fundaşul Ionuţ Dragomir: „Mirosea a alcool de la o poştă, ne-au confirmat şi adversarii“.
Neagoe a atacat în termeni duri prestaţia arbitrului, singurul vinovat de eşecul formaţiei sale. „Aţi văzut toţi foarte bine ce s-a întâmplat. Să conduci cu 1-0 din primele minute şi să-şi bată joc un arbitru în asemenea hal de echipă, de noi. Este prima dată când vorbesc de arbitraj. Au trecut 31 de etape şi eu niciodată nu am vorbit de arbitraj. E bătaie de joc ce s-a întâmplat şi la Vaslui, şi astăzi (sâmbătă – n.r.). Nici la judeţ aşa ceva nu se face. Cât o să fiu în fotbal, acest arbitru nu mă va mai arbitra niciodată, după ce a făcut încă din prima repriză. Repriza a doua am avut trei faze clare de 11 metri, dar asta e situaţia, mergem mai departe. Nu luăm noi decizii, vedeţi foarte bine ce se întâmplă în fiecare etapă. Dacă aşa a vrut omul, nu pot eu să-l oblig să arbitreze corect. Nu-mi imaginam că se poate întâmpla aşa ceva. Pe deasupra, mi-au zis jucătorii că era şi băut. Nu ştiu dacă-i adevărat. Jucătorii nu cred că vorbeau în necunoştinţă de cauză, au fost foarte aproape de el în timpul jocului, probabil a şi discutat cu ei. Nu ştiu ce putea să le spună el jucătorilor“, a declarat Neagoe.
Preşedintele Condescu susţine că arbitrul nu a fost obligat să facă testul antialcool. „Pot să spun doar că acest meci de fotbal a fost stricat de inconştienţa unor arbitri. Nu cred că avea vreo miză, dar e vorba doar de prostie şi inconştienţă din partea acestei brigăzi de arbitri. Nu cred că arbitrul de centru a consumat băuturi alcoolice, însă doar atât ştie el să arbitreze. Nu a fost pus să sufle în fiolă“, a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU