5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, învins de Protasov

Lucescu, învins de Protasov

Deşi formaţia lui Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat a remizat pe teren propriu cu Vorskla Poltava, „minerii“ din Doneţk nu au profitat, fiind depăşiţi acasă de Dnepr Dnepropetrovsk.

 Cu şapte etape înainte de finalul primei ligi ucrainene, Dinamo Kiev, echipa la care evoluează şi internaţionalii români Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat, păstrează un avans de trei puncte faţă de principala contracandidată la titlu, Şahtior Doneţk, formaţia pregătită de Mircea Lucescu (foto) la care joacă Ciprian Marica şi Răzvan Raţ. „Minerii“ au avut însă o şansă imensă să egaleze pe Dinamo în clasament, dar nu au profitat de pasul greşit al rivalilor.
În runda a 23-a, duminică, echipa din Kiev nu a obţinut decât o remiză pe teren propriu, 1-1 cu Vorskla Poltava, gazdele egalând în minutul 72 prin Correa, după ce oaspeţii deschiseseră scorul prin Grumic ('52), jucător care a fost apoi eliminat în minutul 68. Deşi cunoştea rezultatul marilor rivali, Şahtior Doneţk nu a reuşit luni seară să ia faţa dinamoviştilor, fiind învinsă acasă de Dnepr Dnepropetrovsk cu scorul de 3-2, echipa antrenată de fostul tehnician al Stelei, Oleg Protasov, producând surpriza etapei.
Mircea Lucescu a început partida cu Marica titular, în timp ce Raţ nu a fost nici măcar rezervă. După ce brazilianul Matuzalem a ratat un penalti pentru gazde ('11), oaspeţii au intrat la cabine în avantaj, cu un gol marcat în prelungirile primei reprize, autor Kornilenko. Şahtior a egalat rapid prin Jadson ('49), din penalti, dar Dnepr a lovit decisiv în minutele 55 şi 57, când Nazarenko şi Samodin au dus scorul la un neverosimil 1-3. Golul lui Brandao ('78) nu a dat puterea „minerilor“ de a reveni, iar Şahtior aşteaptă acum confruntarea directă, programată pe 26 mai, la Doneţk, când elevii lui Lucescu speră să ia faţa lui Dinamo Kiev şi să se îndrepte spre un nou titlu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS