10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au luat 12 medalii

Craiovenii au luat 12 medalii

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova a găzduit, în week-end-ul trecut, Campionatul Naţional Şcolar de scrimă, la sabie, spadă şi floretă. Competiţia organizată de MEC, ISJ Dolj şi LPS Craiova a fost un real succes, datorită numărului mare de participanţi, aproximativ 150, de la unităţi de profil din toată ţara. Craiovenii au dominat competiţia, cucerind 12 medalii, opt la masculin şi patru la feminin. Sportivii de la LPS „Petrache Trişcu“ nu au urcat pe podium numai la spadă, ci şi la floretă, o armă la care oltenii nu mai concuraseră de mulţi ani.
„M-au surprins plăcut unii spadasini. Au luat medalii la spadă, apoi s-au concentrat şi au luat şi la floretă, o armă la care noi nu eram specializaţi. Aceste rezultate bune ne obligă să achiziţionăm materiale şi echipament sportiv adecvate pentru floretă, pentru că sunt diferite faţă de cele de la spadă“, a spus profesorul Mircea Alecu.

La spadă, în concursul individual masculin, LPS Craiova a acaparat podiumului: locul I a fost ocupat de Laurenţiu Ricuţă, urmat de Lucian Ciovică (locul II), Ştefăniţă Vîlceanu şi Ionuţ Trandafirescu (ambii locul III). La echipe, LPS 1 Craiova (format din Vîlceanu, Pîrvu şi Bolboceanu) a câştigat titlul naţional, urmat de LPS 2 Craiova (Ricuţă, Ciovică şi Trandafirescu). Tot la masculin, dar la floretă, sportivii din Bănie au ocupat un loc II la individual, prin Ricuţă, şi un loc III în întrecerea pe echipe, în componenţa Ricuţă, Ciovică, Pîrvu.

Donoiu, trei titluri naţionale şi trofeul fair-play

Şi fetele de la LPS „Petrache Trişcu“ au urcat de patru ori pe podium. La spadă individual, Diana Donoiu a devenit campioană naţională şcolară, aceeaşi distincţie obţinând-o şi în confruntarea pe echipe împreună cu colegele sale, Iulia Bisericaru şi Alexandra Cîrstea.
La fel ca şi băieţii, craiovencele au urcat pe podium şi la floretă. Diana Donoiu a ieşit campioană şi la această armă, iar echipe, din care au mai făcut parte Gugu şi Bisericaru, a ocupat un onorant loc trei. Toţi sportivii medaliaţi de la LPS „Petrache Trişcu“ sunt pregătiţi de antrenorii Daniel Matache, Radu Podeanu şi  Claudiu Ştefan.
Cu patru medalii cucerite la aceste campionate şcolare, dintre care trei titluri de campioană, craioveanca Diana Donoiu a mai cucerit un trofeu. Reprezentantul federaţiei de scrimă, George Bardău, i-a înmânat oltencei o frumoasă cupă pentru fair-play.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS