5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri fără spectatori în Liga I

Meciuri fără spectatori în Liga I

Comitetul de Urgenţă al LPF a reintrodus ieri în regulamentul disciplinar pedeapsa care prevede disputarea de meciuri cu porţile închise în cazul unor incidente petrecute pe stadioane. În regulament a rămas şi sancţiunea care prevede disputarea de meciuri la 150 km distanţă de oraşul în care evoluează clubul respectiv. „Probabil că, în cazul unor incidente minore, se va da avertisment şi amendă, apoi meciuri fără spectatori şi, în cazul cel mai grav, meciuri la 150 km distanţă“, a spus vicepreşedintele LPF, Alexandru Boc (foto).
Oficialul LPF a motivat această decizie prin faptul că sancţiunea cu porţile închise este logică, deoarece în cazul partidelor disputate la 150 km sunt cheltuieli foarte mari, iar suporterii care produc incidente le pot face oriunde. Totodată, există probleme legate de alegerea locului de desfăşurare, pentru că unele stadioane nu sunt omologate sau conducătorii clubului din acel oraş nu vor să pună la dispoziţia altor grupări stadionul, temându-se de incidente şi acolo.

Derbiul Rapid – Dinamo, pe „Lia Manoliu“

După ce Rapid a primit sancţiunea de a disputa trei meciuri la 150 km de Capitală, Boc crede că la Comisia de Apel sancţiunea ar putea fi redusă şi/sau transformată în meciuri cu porţile închise. LPF a anunţat deja că derbiul Rapid – Dinamo, programat pe 22 aprilie, de la ora 20.00, în cadrul etapei a 27-a a Ligii I, se va disputa pe Stadionul „Naţional – Lia Manoliu“.
Reprezentanţii clubului Steaua au fost convocaţi ieri după-amiază la şedinţa Comisiei de Disciplină a FRF, ca urmare a incidentelor produse de fanii stelişti în derbiul cu Dinamo, scor 2-4. Steliştii sunt recidivişti, după ce au avut două etape terenul suspendat. Steaua a jucat la Oradea meciul cu UTA, scor 0-0, din etapa a 20-a, şi la Craiova partida cu FC Argeş, scor 2-0, din etapa a 23-a. În acest an, formaţia din bulevardul Ghencea a disputat un singur meci pe propriul teren, cel de sâmbătă, cu Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU