5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta bate pasul pe loc

Stiinta bate pasul pe loc

Liga I


Poli Iasi – Universitatea 1-1


• Stadion „Emil Alexandrescu“, spectatori: 7.000.


• Au marcat: Bilba ’88-p. / Fl. Costea ’44.


Poli Iasi: Branet – Toma, Onut, Bernard, Tirlea (’64, Palimaru) – Mijin, Sfirlea, Naidin, Saric (’46, Tincu) – Bilba, Silvasan. Antrenor: Ionut Popa.


Universitatea: Bornescu – Saceanu, Ciuca, Mitchell, Rose – Fl. Costea (’82, Girla), D. Stoica, Wobay (’90, Gargalie), Velcovici – Njock (’90, Baird), Dina. Antrenor: Stefan Stoica.


• Cartonase galbene: Silvasan (2) / Ciuca, Njock.


• Cartonase rosii: Silvasan (’77) / Rose (’34).


• Au arbitrat: Cr. Balaj – I. Onicas, H. Bochis.


Desi a condus pâna in minutul 88, Universitatea a contabilizat tot un punct, spre deziluzia fanilor olteni, care nu si-au mai vazut favoritii câstigând din noiembrie anul trecut, de la meciul cu Farul.


Universitatea nu a mai câstigat de pe 18 noiembrie 2006, acel 1-0 obtinut pe terenul propriu cu Farul Constanta (gol Saceanu ’81) fiind urmat numai de rezultate de egalitate sau infrângeri, fapt care a condus la ideea ca elevii lui Fane Stoica nu pot obtine mai mult. Ajunsi intr-o situatie delicata din pricina propriilor neputinte din ofensiva si a arbitrajelor dubioase, alb-albastrii au mers la Iasi sa sparga „gheata“, sa demonstreze ca Stiinta nu este „echipa pacii“ si ca pozitia din clasament nu reflecta realitatea.


Din pacate, eforturile juvetilor din meciul cu Poli nu au fost rasplatite cum s-ar fi cuvenit, reusita lui Florin Costea (’44) fiind „anulata“ de un penalti comis de Mitchell, acordat cu usurinta de Cristi Balaj, si transformat cu emotii de Ionut Bilba (’88).


Multi nervi, putin fotbal


Declaratiile de „razboi“ de dinaintea partidei s-au reflectat si pe terenul de joc, dar nu din punct de vedere fotbalistic, ci al nesportivitatii. Doar trei lucruri s-au putut nota in prima parte a intâlnirii din Copou: cartonasele galbene vazute de Silvasan si Ciuca (’22), iesirea nervoasa a lui Rose si eliminarea acestuia dupa faultul grosolan, dar nesanctionat, al lui Bilba (’34), si golul reusit de Florin Costea (’44). In rest, cele doua combatante au practicat un joc de uzura, lupta ducându-se la mijlocul terenului, fara nici o ocazie notabila de poarta.


De remarcat a fost faptul ca la Universitatea nu s-a observat absenta fundasului stânga australian de pe teren, conditia fizica a oltenilor lasând impresia ca evolueaza tot in 11 oameni si nu in zece, pentru ca jocul echipei gazda a lasat mult de dorit.


Bilba trebuia eliminat


Nevoiti sa iasa la joc, moldovenii au inceput sa se apropie de poarta lui Mircea Bornescu, dar prima ocazie a venit abia in minutul 55, când Bilba a sutat in portarul craiovean, dupa o patrundere individuala foarte frumoasa. Preocupati de faza ofensiva, elevii guralivului Ionut Popa au neglijat defensiva si Universitatea a fost la un pas sa-si mareasca avantajul de pe tabela prin Njock, dar, din pacate, „torpila“ acestuia din marginea careului de 16 metri a zguduit transversala (’63). Replica gazdelor nu s-a lasat asteptata, acelasi Bilba incercând sa-l surprinda pe „Jose“ cu o lovitura de cap (’72), eveniment urmat de alt gest nesportiv. Saceanu a cazut dupa ce a primit un cot in figura de la Bilba, dar centralul a inchis ochii la fel ca la faultul comis asupra lui Rose, in prima repriza.


Daca Balaj ar fi fost corect, acordând galben la ambele faze, s-ar fi restabilit egalitatea numerica. In cele din urma, Iasiul a ramas in zece oameni, Silvasan fiind cel care a vazut cel de-al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu, in urma unei caderi teatrale in careul oltean.


Mitchell a gresit o singura data, dar decisiv


Asaltata de Poli Iasi, Universitatea s-a descurcat foarte bine in aparare pâna in minutul 88, când Josh Mitchell a fost imprudent si l-a tras de tricou pe Palimaru, care a cazut in careu si l-a obligat pe Cristi Balaj sa indice punctul cu var (’88). Bilba a sutat in stânga lui Bornescu si tabela de marcaj a indicat 1-1, spre deziluzia fanilor olteni, care aveau sa tremure si pentru punctul ramas in joc.


Din fericire, Mircea Bornescu a fost la post la lovitura executata excelent de Sfirlea in minutul 92, iar Universitatea s-a ales cu un punct in deplasarea din Moldova, insuficient insa sa scape de emotii, mai ales ca urmeaza alt meci greu, cu CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII