12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte pentru moral

Puncte pentru moral

Echipa lui Eugen Neagoe doreste sa inceapa cu dreptul la Bistrita, pentru a aborda cu un moral bun urmatoarele partide din minireturul campionatului si din Cupa României.


„Pandurii va juca la victorie la Bistrita“, a spus antrenorul secund al gruparii gorjene, Florin Bejinaru. Acesta afirma ca un singur jucator este sigur de titularizare in acest moment: „Guso va fi titular la Bistrita, restul primului unsprezece urmând sa fie stabilit de antrenorul Neagoe pâna la ora partidei“. Cu exceptia lui Adrian Popescu, suspendat, tot lotul este valid pentru reluarea campionatului. Orac a avut o contractura si nu s-a pregatit o scurta perioada, insa medicul a dat verdictul ca poate evolua in jocul cu Gloria. Tehnicianul secund al gruparii gorjene afirma ca Pandurii este mai puternica decât in turul campionatului. „Avem un lot mai echilibrat din punct de vedere valoric. Valoarea lotului a crescut prin prisma jucatorilor noi. Unii s-au integrat, altii urmeaza sa o faca“, a adaugat Bejinaru.


Punct sau puncte pentru moral, asta vor sa obtina jucatorii lui Neagoe in meciul de debut in minireturul campionatului. „Ne gândim sa scoatem cel putin un punct. Ne asteapta un meci dificil pentru ca Bistrita a avut un tur de campionat bun. E important pentru moralul nostru sa incepem cu dreptul. Daca vom câstiga, vom avea moral bun atât pentru meciul din Cupa României, cât si pentru cel cu Poli Iasi“, a spus atacantul Alexandru Pacurar.


Cele mai importante batalii pentru echipa din Târgu Jiu sunt cu contracandidatele la retrogradare, cred fotbalistii lui Neagoe. „Este un avantaj ca am scapat de meciurile cu Steaua, Dinamo si Rapid. Pentru noi sunt importante meciurile cu echipele cu care luptam sa ramânem in prima liga. Nu pot sa spun ca sunt formatii deja cazute pentru ca majoritatea s-au intarit si va fi o lupta destul de grea“, crede Pacurar.


Istoria continua…


„Am facut istorie in anul 2005 promovând cu Pandurii Târgu Jiu pentru prima data in divizia A, am facut istorie in 2006 când ne-am calificat in sferturile de finala ale Cupei României si vrem sa continuam istoria“, este visul lui Viorel Temelescu in acest sezon. Vicepresedintele clubului Pandurii atrage atentia ca nu-i va fi usor echipei in acest retur de campionat, in ciuda achizitiilor importante realizate in aceasta iarna. „Vrem sa facem performanta, dar returul va fi foarte greu. Sa fim realisti, ca numai prin munca baietilor vom reusi sa ne salvam. Nu trebuie sa fim foarte optimisti, in ciuda achizitiilor lui Vasilache, Pacurar si Liviu Mihai care s-au integrat repede in echipa. Speram la un retur bun. Perioada de pregatire a demonstrat ca am reusit sa omogenizam lotul in meciuri cu echipe foarte tari din Europa“, a mai spus Temelescu.


Fulare pentru suporterii „pandurilor“


Dupa un sezon si jumatate pe scena primei divizii, clubul Pandurii Târgu Jiu a reusit sa scoata pe piata fulare in culorile echipei, acestea urmând sa fie comercializate incepând cu jocul de pe teren propriu cu Poli Iasi. Productia este limitata, 650 de fulare, acestea fiind vândute la pretul de 160.000 de lei vechi in punctele de vânzare a biletelor de meci. De asemenea, Pandurii Târgu Jiu si-a schimbat si autocarul, renuntând la cel vechi, achizitionat in timpul turului campionatului, pentru ca avea scaune incomode pentru fotbalisti. „Vom continua sa achizitionam autocare pâna când Guso se va simti bine in unul din ele“, a spus, ironic, Viorel Temelescu.


De la Bistrita la Pitesti


„Pandurii“ nu vor reveni la Târgu Jiu dupa meciul de la Bistrita, ci se vor indrepta direct spre Pitesti, unde miercuri vor juca in sferturile de finala ale Cupei României in compania echipei FC National. Echipa lui Neagoe pleaca astazi la prânz spre Bistrita si va parasi orasul transilvanean imediat dupa jocul cu echipa lui Sabau cu destinatia Caciulata, unde va innopta. Luni dimineata, Pandurii Târgu Jiu va pleca spre Pitesti, unde are la dispozitie terenuri de antrenament si posibilitati de recuperare dupa efort. Gruparea gorjeana va fi sustinuta la Pitesti, pe lânga galeria „Durii“, de circa 1.500 de suporteri ce vor ajunge in orasul lui Dobrin cu autocare inchiriate de Sindicatele Miniere Rovinari si Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS