10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu se bate cu OL

Chivu se bate cu OL

 Fundasul român si-a revenit dupa accidentarea suferita la coapsa stânga si are mari sanse sa fie titular in meciul de pe „Stadio Olimpico“.


Fundasul român al echipei AS Roma, Cristian Chivu, si-a revenit dupa accidentarea suferita la coapsa stânga si, potrivit presei italiene, are mari sanse sa fie titular in meciul de astazi cu Olympique Lyon din prima mansa a optimilor Ligii Campionilor. Din cauza acestei accidentari, Chivu ratase ultimele doua partide ale Romei in Serie A, dar si amicalul României cu Moldova. Internationalul român, care s-a antrenat normal luni seara, alaturi de coechipierii sai, ar urma sa formeze impreuna cu francezul Philippe Mexes cuplul de fundasi centrali la partida de pe „Stadio Olimpico“. La rândul lui, Mexes a revenit recent dupa o accidentare la piciorul drept. De la italieni va lipsi tânarul mijlocas Alberto Aquilani, care s-a accidentat din nou, luni, la antrenament. Având in vedere ca atacantul Francesco Tavano, adus de la Valencis in ianuarie, a dezamagit la ultimele meciuri, antrenorul Luciano Spalletti il va folosi pe postul de vârf impins pe Francesco Totti, iar in spatele lui va evolua trioul Taddei – Perrotta – Mancini.


Cu 24 de ore inaintea meciului, fundasul Philippe Mexes a prezentat presei propria varianta despre cum poate fi invinsa OL: „Trebuie sa tinem mingea jos si intr-o continua miscare. De fapt, in asta consta forta echipei noastre. Noua ne place sa jucam bine si atunci când pierdem. Nu ne bazam pe faptul ca Lyon a avut rezultate mai slabe in campionatul Frantei in ultimul timp. Ei pot sa-si revina in Champions League si trebuie sa fim foarte atenti“.


Juninho: „Nu exista o favorita“


Din lotul deplasat de francezi la Roma nu fac parte atacantii Sylvain Wiltord si Karim Benzema si nici mijlocasul Alou Diarra, nerefacuti dupa accidentarile suferite in campionat. In schimb, a fost recuperat mijlocasul portughez Tiago, dar nu se stie daca acesta va evolua inca din primul minut pe „Olimpico“ din Roma. La ultimul antrenament efectuat inaintea plecarii la Roma si portarul Gregory Coupet s-a pregatit separat, acuzând o usoara intindere la coapsa.


Mijlocasul brazilian Juninho Pernambucano, considerat cel mai bun executant de lovituri libere din lume, a declarat ca nu crede ca echipa sa, Olympique Lyon, este favorita in fata formatiei lui Cristi Chivu, AS Roma, in optimile Ligii Campionilor.


„Nu cred ca exista o favorita. Atât noi, cât si ei avem 50 la suta sanse de calificare“, a spus Juninho.


Sud-americanul nu are amintiri placute legate de echipele italiene: „Anul trecut am fost eliminati de o echipa italiana. Nu cred ca exista mari diferente intre Milanul de atunci si Roma de astazi. Nu trebuie insa sa comitem aceleasi greseli. Mergem la Roma sa nu pierdem, dar vrem sa inscriem“.


Juninho a vorbit si despre perioada mai putin fasta pe care a traversat-o la inceputul acestui an formatia pregatita de Gerard Houllier: „Invingând-o pe Lille (duminica – n.r.) am iesit dintr-o serie negativa pe care nu o mai avusesem de cinci-sase ani. Este un rezultat important pentru noi, mai ales pentru moral. Eram obligati sa câstigam la Lille si acum suntem convinsi ca putem obtine un rezultat bun si la Roma. Stiu ca la meciul de la Empoli (duminica – n.r.) Spalletti a menajat câtiva jucatori importanti. Am vazut ca Romei ii place sa atace si are jucatori care pot face diferenta in orice moment“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS