5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGuso, gol din poarta in poarta

Guso, gol din poarta in poarta

Amical


Pandurii – Fehervar 2-0


• Au marcat: Vasilache ’54-p, Guso ’67.


Pandurii: Guso (’70, Dossey) – Popete (’70, Kutlacic), Rus, Chibulcutean, Mândrean – Orac, Vancea (’65, Dedu), Pacurar, Vasilache (’60, I. Iordache) – L. Mihai (’60, Ad. Popescu), Vintilescu (’60, Radovanovic). Antrenor: Eugen Neagoe.


Fehervar: Sebok – Nagy, Mohl, Baranyai, Kocsis – Bozic, Kovac, Lattenstein, Julinho – Dajic, Terjek. Antrenor: Marian Vlak.


Pandurii Târgu Jiu a invins echipa maghiara Fehervar, cel de-al doilea gol fiind marcat de portarul bosniac. 


Vremea nefavorabila de la ora partidei a influentat calitatea spectacolului fotbalistic, lapovita cazuta neincetat pe parcursul celor doua partide facând terenul greu practicabil.


Echipa lui Neagoe, mai tehnica, a fost dezavantajata, viteza de joc fiind redusa substantial de baltile de pe teren. „Pandurii“ au detinut controlul jocului, insa nu s-au apropiat periculos de poarta adversa in prima parte. Primul sut pe spatiul portii lui Fehervar a fost consemnat abia dupa o jumatate de ora de joc, autor fiind Pacurar (’32). De altfel, acesta a fost cel care si-a asumat finalizarea, insa precizia suturilor sale a lasat de dorit (’38, ’41). Pandurii putea intra la cabine in avantaj dupa o faza cursiva pe partea dreapta. Orac a scapat singur, a centrat in fata portii, insa balonul nu a ajuns la Liviu Mihai, oprindu-se intr-o balta din fata portii.


Guso a marcat din actiune


„Pandurii“ au controlat jocul dupa pauza, profitând de caderea fizica a adversarilor, si dupa noua minute au reusit sa deschida scorul. Vasilache a centrat de pe stânga in fata portii, mingea a ajuns la Orac, care a recentrat pentru Vintilescu, atacantul gorjenilor fiind faultat din spate in momentul preluarii. Vasilache a executat cu siguranta si a schimbat tabela.


La adapostul avantajului, Neagoe a facut mai multe schimbari si permutari in echipa, Orac avansând atacant alaturi de Radovanovic, in timp ce Mândrean a revenit la postul sau de fundas dreapta. „Am incercat si câteva solutii pentru campionat, s-ar putea sa ne lovim la unele jocuri de anumite probleme, de accidentari si va trebui sa schimbam si in timpul jocului. Sunt lucruri pe care trebuie sa le mai incercam. Eu zic ca tot ceea ce am facut a dat roade, Mândrean s-a achitat foarte bine de sarcini si ca fundas stânga, dar si pe partea dreapta. Si Orac a jucat bine si mijlocas dreapta, si in stânga, si al doilea vârf. A avut o evolutie buna“, a concluzionat Neagoe.


Fehervar a iesit mai curajoasa la atac si a ratat egalarea in doua rânduri. Mai intâi, Bozic a reluat slab cu capul din interiorul careului, dar Guso a retinut. Dupa doua minute, portarul bosniac a iesit gresit pe o centrare, iar Julinho nu a profitat de sansa ivita. Guso si-a rascumparat imediat greseala, reusind un gol rar intâlnit, cu o degajare din propriul careu, balonul sarind din gazonul ud peste portarul advers. Bucuria nestavilita a portarului gruparii gorjene a fost taxata de arbitru cu cartonas galben, motiv de ingrijorare pentru Guso ca ar putea fi suspendat.


Golul lui Guso a fost comentat pitoresc de colegii acestuia, Vintilescu remarcând eficacitatea portarilor din lotul „pandurilor“: „Avem doi portari care au mai multe goluri decât unii atacanti“, in timp ce Iordache i-a transmis sa nu uite ziua in care a marcat: „Sa notezi ziua asta. Nu ai visat niciodata sa dai gol“.


Oltenii, lideri dupa prima zi


Pandurii Târgu Jiu ocupa primul loc in cadrul grupei A dupa prima zi a Cupei Arcadia, devansând la golaveraj echipa din Coreea de Sud, FC Seul. Asiaticii au invins in primul joc pe FC Kosice cu scorul de 2-1, in timp ce „pandurii“ au dispus de Fehervar cu 2-0. Echipa lui Eugen Neagoe disputa astazi, de la ora 19.00, al doilea joc din cadrul grupei A a competitiei, in compania slovacilor de la Kosice, in timp ce principala contracandidata la primul loc, FC Seul, intâlneste de la ora 17.00 pe Fehervar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS