10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEuroadversari pentru „panduri“

Euroadversari pentru „panduri“

Gruparea gorjeana a perfectat jocurile turneului de pregatire din Antalya, urmând sa intâlneasca echipe din Germania, Elvetia, Ungaria, Austria si Bulgaria.


Pandurii a renuntat la traditionalul cantonament montan, antrenorul Eugen Neagoe preferând sa faca reacomodarea la efort pe terenul sintetic din Târgu Jiu decât la Rânca sau alte statiuni de la munte. Gruparea gorjeana a perfectat un turneu in Antalya de trei saptamâni, primele sapte zile fiind mai lejere, fotbalistii putând sa le petreaca alaturi de sotii sau prietene. Reunirea lotului este programata pe 12 ianuarie si este urmata de vizita medicala. „Programul va include dupa reunire o serie de antrenamente pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, pentru a mai vedea la lucru doi jucatori straini pe care i-am convocat la probe, un armean si un sârb, si este posibil sa vina si altii pâna atunci“, a declarat „Geana“. Acesta sustine ca echipa se va putea antrena la fel de bine si pe terenul de la Târgu Jiu care poate fi curatat rapid de zapada daca va ninge. „Pandurii“ vor pleca in Antalya pe 24 ianuarie, având programat in prima saptamâna un singur antrenament pe zi sau câte un joc. „Prima saptamâna va fi pentru ei ca un fel de vacanta activa, deoarece au voie sa mearga cu sotiile si prietenele, iar dupa aceea ele revin in tara si mai au doua saptamâni de meciuri si antrenamente. Am stabilit ca trebuie sa le oferim aceasta vacanta in Antalya pentru ca merita pentru parcursul bun pe care l-au avut in prima parte a campionatului“, a spus presedintele Marin Condescu.


Neagoe vrea numai echipe din UE


Gorjenii au perfectat deja primele trei jocuri amicale din Antalya, cu echipa a doua a Borussiei Moenchengladbach (Germania) pe 27 ianuarie, cu Sturm Graz (Austria) pe 31 ianuarie si cu FC Schaffhausen (Elvetia) pe 2 februarie. In perioada 5 – 10 februarie, „pandurii“ vor sustine un turneu la care vor participa echipe din Bulgaria, Ungaria, Kazakhstan si Austria. „Cantonamentul va incepe cu antrenamente mai usoare, dar si cu un meci cu o echipa mai slab cotata, cea de-a doua echipa a nemtilor de la Borussia Moenchengladbach, pentru ca voiam neaparat un joc de reacomodare cu o astfel de echipa. Dupa aceea vor veni si meciuri mai puternice cu formatii de prima liga din Austria si Elvetia, iar apoi turneul de verificare la care stim deja ca participa echipele Sturm Graz (Austria), TSKA Sofia (Bulgaria), Videoton (Ungaria), Honved Budapesta (Ungaria) si FC Irtysh (Kazakhstan)“, a declarat Neagoe.


Ambitiile oltenilor sunt mari pentru ca premiul cel mare al acestui turneu este de 4.000 de euro. „Vrem sa ajungem in finala pentru ca turneul e dotat si cu premii, iar locul I va primi 4.000 de euro, deci ne putem intoarce si cu bani de acolo“, a declarat Condescu. Tehnicianul echipei Pandurii este multumit de numarul de jocuri si de calitatea adversarilor pe care ii va intâlni echipa gorjeana in Turcia. „Sunt deja suficiente jocuri cu acest turneu de sase echipe si cu cele trei cu care s-au perfectat deja detaliile, dar mai este asteptata doar confirmarea celor de la FC Schaffhausen pentru ca nu era stabilita exact data meciului cu ei. Impresarul nostru va stabili insa alt joc cu echipe de prima liga aflate la pregatire acolo daca ei nu vor confirma. Vom avea apoi trei jocuri puternice la turneu in grupa si daca vom ajunge in finala inca doua partide. Daca nu ne calificam pentru finala atunci vom mai juca doua meciuri pe 11 si 12 februarie cu alte echipe, de preferat din Olanda sau Germania, pentru ca nu vrem sa mai jucam cu echipe rusesti“, a afirmat Neagoe. Pandurii va reveni in tara pe 15 februarie pentru a pregati meciul din sferturile de finala ale Cupei României, programat la sfârsitul lunii februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS