15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTigru printre „câini“

Tigru printre „câini“

Dupa mai multe runde de negocieri, „pandurul“ Vojislav Vranjkovic a ajuns in cele din urma la gruparea din „Stefan cel Mare“.


Intrat in impas la un moment dat, transferul lui Vranjkovic la Dinamo s-a perfectat inainte de Craciun, liderul trimitându-l in miez de noapte pe directorul sportiv Constantin Danilescu la Târgu Jiu, pentru a obtine semnatura bosniacului. Dupa noua ore de negocieri, Danilescu a anuntat ca Vranjkovic este „câine rosu“ cu acte in regula. „Este optiunea antrenorului Mircea Rednic care a dorit ca Vranjkovic sa vina neaparat la noi, iar conducerea a facut niste eforturi deosebite pentru a-l aduce la Dinamo. Au fost mai multe zile de negocieri. Domnul Borcea, in stilul lui caracteristic, in forta, ne-a trimis la Târgu Jiu noaptea, pe ceata, am venit la ora trei la Târgu Jiu sa negociem, dar ma bucur ca s-a realizat. Vranjkovic este clar jucatorul lui Dinamo, avem toate semnaturile si tot ce ne trebuie. Toate actele sunt semnate si cu Vranjkovic, si cu Pandurii si nu se mai poate schimba nimic. Eu sper sa merite eforturile pe care le-am facut pentru a-l aduce“, a spus Danilescu.


Si impresarul jucatorului, Zvonko Milojkovic, s-a declarat multumit ca toate problemele si-au gasit, pâna la urma, rezolvarea. „Acum are in sfârsit ocazia sa demonstreze, la o echipa cu pretentii si care doreste performante europene, ca este un adevarat tigru, pentru ca nu trebuie sa uite de unde a plecat. Va fi un tigru printre câini!“, a afirmat Milojkovic.


Transferul lui Vranjkovic la Dinamo a fost confirmat si de presedintele „pandurilor“, Marin Condescu. „Ne-am inteles pâna la urma cu cei de la Dinamo, dar negocierile au fost foarte dure. Dinamo a revenit la sentimente mai bune acum, dar a fost greu sa negociez si cu Cristi Borcea mai intâi, si cu domnul Tica Danilescu, dânsii sunt experti si au atâtia ani in negocieri. Noi am dorit sa abordam alt fel de negociere, nu aceea de a forta jucatorul sa semneze, ci de a asigura protectia atât lui Pacurar, cât si lui Vranjkovic. Dar lucrurile s-au lamurit pâna la urma pentru ambii jucatori si s-a si perfectat intelegerea cu Dinamo. Eu sunt convins ca Dinamo a facut o achizitie foarte buna luându-l pe Vranjkovic si ii urez sa aiba mult succes la noua sa echipa, sa se integreze si sa ajunga cât mai departe in Cupa UEFA“, a spus Condescu.


Pacurar este asteptat la reunirea „pandurilor“


Pretul platit de Dinamo pentru a-si asigura serviciile lui Vranjkovic se ridica la 400.000 de dolari, insa ar putea creste la 625.000 de dolari daca Alexandru Pacurar nu ajunge la Târgu Jiu la reunirea „pandurilor“. „Pacurar va trebui sa vina la Pandurii pâna pe 12 ianuarie, daca nu, Dinamo se obliga sa achite inca 225.000 de dolari. Asta e singura problema care mai exista, dar noi ne-am luat masuri de siguranta, una fiind venirea lui Pacurar, pe care noi il dorim. Eu am purtat chiar o discutie cu el si vrea sa joace la Pandurii. Am inaintat un contract pentru el din partea clubului Pandurii prin domnul Danilescu, cu angajamentul din partea celor de la Dinamo ca va fi semnat de jucator. Daca nu vine, incepând cu 12 ianuarie Pandurii Târgu Jiu va primi de la Dinamo nu 400.000 de dolari cât s-a stabilit acum pentru Vranjkovic, ci 625.000 de dolari, pretul rascumpararii din contract a lui Pacurar“, a declarat presedintele echipei Pandurii.


Gruparea gorjeana a stins cu ocazia acestui transfer si datoria de 60.000 de euro pe care o avea la Dinamo in contul achizitionarii lui Marian Vatavu, in plus a prelungit cu inca doi ani imprumuturile lui Ilie Iordache si Mugurel Dedu. Pandurii detine in continuare 25 la suta dintr-un viitor transfer al lui Vranjkovic, Dinamo obligându-se sa nu-l vânda sub doua milioane de euro. Daca bucurestenii reziliaza contractul cu bosniacul in urmatorii cinci ani, mijlocasul revine automat echipei din Târgu Jiu.


Sampanie si pahare sparte


La finalul negocierilor, la care a asistat in permanenta consultantul juridic al „pandurilor“, Toni Mihail Grebla, s-a ciocnit si un pahar de sampanie. „Am respectat traditia sârba a impresarului si a jucatorului, ei au cerut sa avem sampanie la semnarea contractului si sa spargem apoi paharele. Am fost de acord cu ei si am dorit ca la final de an sa inchinam un pahar de sampanie cu Vranjkovic“, a explicat Condescu, multumit ca a crescut pretul lui Vranjkovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS