15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu - Toni, un cuplu de vis

Mutu – Toni, un cuplu de vis

Adrian Mutu formeaza, la Fiorentina, impreuna cu Luca Toni cea mai de temut linie de atac din Serie A, cei doi reusind sa marcheze 19 goluri in 18 etape.


Adrian Mutu retraieste la Fiorentina, alaturi de Luca Toni, perioada petrecuta in sezonul 2002/2003 la Parma, când facea cuplu in atac cu brazilianul Adriano, cei doi reusind atunci, impreuna, 33 de goluri. Cu o etapa inaintea incheierii turului actualei editii a campionatului Italiei, tandemul Mutu – Toni se gaseste in fruntea celor mai prolifice cupluri de atac din Peninsula, ei contabilizând 19 goluri. „Briliantul“, desemnat la aproape toate meciurile gruparii din Florenta cel mai bun jucator de pe teren, a reusit pâna acum sa trimita de zece ori balonul in poarta adversarilor, o singura data facând-o de la punctul cu var. Pe lânga cele zece goluri, internationalul român, pentru care Fiorentina a platit opt milioane de euro in aceasta vara lui Juventus Torino, a mai oferit coechipierilor sai numeroase pase decisive, in special lui Toni, care a ajuns si el la „cota“ noua in actuala stagiune. De patru ori reusitele românului au fost decisive, el aducând de unul singur puncte florentinilor prin reusitele sale din meciurile cu Parma, Siena, Chievo si Milan.


Nu exista ziar de sport in Peninsula care sa nu fi publicat in ultimul timp un articol dedicat lui Mutu sau Toni. „Cei doi joaca impreuna doar de câteva luni si se gasesc pe teren de parca ar forma un cuplu de atac de câtiva ani. Au in spate o echipa ordonata si capabila sa-i puna in valoare. Luca Toni este cel care in anul calendaristic 2006 a marcat cel mai mult, fapt pentru care si-a adjudecat si «Gheata de Aur», trofeu acordat de UEFA celui mai eficace atacant european. Adrian Mutu, dupa doua sezoane petrecute la Juventus, in care a fost folosit pe postul de mijlocas de banda, a regasit pofta de gol sub comanda lui Cesare Prandelli, cel care il lansase la Parma. Pe lânga goluri, Mutu i-a coplesit pe coechipieri si cu o «avalansa» de pase decisive“, scrie cotidianul Il Meridiano.


Mutu, mai tare ca Ibrahimovic si Crespo


Dupa 18 runde disputate in Serie A, Adrian Mutu nu se afla pe primul loc in clasamentul golgheterilor din Italia, dar a reusit sa inscrie mai multe goluri decât alti atacanti in care s-a investit de câteva ori mai mult. Cuplul folosit de Roberto Mancini la lidera Inter Milano, format din argentinianul Hernan Crespo si suedezul Zlatan Ibrahimovic, nu a punctat decât de 14 ori, fiecare trecându-si in cont sapte reusite. Cu cele zece goluri ale sale, „Briliantul“ a lasat in urma la capitolul goluri inscrise si alti jucatori in care s-au investit zeci de milioane de euro, cum ar fi Adriano (Inter, un gol in zece meciuri), Gilardino (Milan, sase goluri in 16 meciuri), Inzaghi (Milan, un gol in 14 meciuri) sau Montella (Roma, trei goluri in 12 meciuri).


„Mutu are sanse sa devina golgheterul campionatului“, spunea, in urma cu câteva zile, coechipierul de la nationala si prietenul sau Cristian Chivu. Atacantul Fiorentinei nu a vrut sa-l contrazica si a reusit si sâmbata seara sa inscrie in partida pe care formatia sa a câstigat-o pe „Artemio Franchi“, cu scorul de 4-0, in fata Messinei, in etapa a 18-a.


In preajma Craciunului, Fiorentina a scos de sub tipar si calendarul pe 2007 al echipei, iar pe coperta se gaseste, evident, Adrian Mutu, surprins de aparatul de fotografiat in momentul in care sarbatoreste inscrierea unui gol impreuna cu Luca Toni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS