15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportItalia, Germania si Franta, pe lista lui Piturca

Italia, Germania si Franta, pe lista lui Piturca

Mircea Sandu si Ionut Lupescu au prezentat ieri, la Casa Fotbalului, raportul de activitate a Federatiei Române de Fotbal pe anul 2006. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca echipa nationala a României va juca in 2007 trei meciuri amicale, cu Italia, in deplasare, pe 7 februarie, cu Turcia, pe 22 august, si cu Germania, pe 12 septembrie, in deplasare. „N-au fost usoare tratativele cu Italia, care dureaza de trei-patru luni, dar ma bucur ca vom juca acasa la campioana mondiala. Locul de desfasurare va fi anuntat ulterior“, a spus Lupescu. In plus, presedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvaluit ca Ionut Lupescu s-a folosit, pentru a perfecta acest amical, si de serviciile fostului international român Florin Raducioiu, care a fost coleg cu selectionerul italian Roberto Donadoni, la AC Milan.


Lupescu a precizat ca lucreaza si la programul meciurilor amicale pentru 2008, când sunt patru date libere in calendar. Deja a fost contactata federatia din Franta pentru a gasi o posibilitate de a perfecta un meci amical. „Am vorbit cu Platini si m-a intrebat daca nu vreau sa vorbeasca cu Domenech pentru un amical. I-am spus ca da“, a adaugat presedintele Mircea Sandu. Orasul in care se va juca acest meci inca nu a fost stabilit, cele doua federatii urmând sa stabileasca in perioada urmatoare locul de disputare, fiind vorba de un meci in deplasare pentru tricolori.


Vorbind si despre meciurile oficiale ale României, Lupescu a prezentat strategia selectionatei conduse de Victor Piturca. „Vrem sa avem meciuri amicale cu echipe tari, de asta am si renuntat la turneul din Cipru. In campania pentru Euro 2008, din pacate, ne lipsesc doua puncte. Ne pare rau, pentru ca am jucat foarte bine cu Bulgaria si nu suntem multumiti. Meciul cu Olanda este deschis oricarui rezultat, putem face un meci nul si chiar sa câstigam acolo“, a mai spus Lupescu.


Finala Cupei UEFA, in România


Bucurestiul a primit acceptul forului european de a organiza finala Cupei UEFA in 2010 sau in 2011, singura conditie impusa fiind existenta unui stadion adecvat pentru un asemenea eveniment. In privinta conditiei impuse de forul european, Lupescu a afirmat ca va discuta cu primarul Capitalei, Adriean Videanu, despre inceperea licitatiei pentru refacerea Stadionului National din Complexul „Lia Manoliu“. Pâna la finala celei de-a doua competitii europene intercluburi, Bucurestiul va gazdui in 2008 primul Comitet Executiv al UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS