16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024

Scurte stiri

Futsal – Liga I. Energo a invins Cosmos Pitesti


In ultimul meci al Ligii I la futsal, Energoconstructia Craiova a invins cu 15-6 (8-2) formatia Cosmos Pitesti. Pentru olteni au marcat: Chivu (4), Apostol (4), Florescu (3), Pantelimon, Chiliman, Cioboiu si Mihalache. Energo a evoluat in formula: Rizan – Pantelimon, Cioboiu, Florescu, Chivu. Au mai jucat: Apostol, Bugala, Mihalache, A. Luta si Chiliman. Trebuie spus ca ultimul a revenit dupa o accidentare serioasa si, desi a fost folosit foarte putin de antrenorul Valentin Nistoran, a reusit sa-si treaca numele pe lista marcatorilor. Echipa din Banie a incheiat prima parte a campionatului pe locul trei, la egalitate de puncte (32) cu locul doi, ACS Odorheiul Secuiesc. Energoconstructia are insa avantajul ca are un meci mai putin disputat, urmând sa joace restanta cu cei de la Clujana Cluj-Napoca pe 24 ianuarie, cu patru zile inainte de startul oficial al returului când oltenii vor intâlni, tot in deplasare, formatia United Galati.


Box – Cupa Mesesul. Trei pugilisti gorjeni s-au impus la Zalau


Pugilistii gorjeni Petrisor Gananau, Adrian Motorga, ambii de la CS Pandurii Târgu Jiu, si Claudiu Musetescu (CS Bumbesti Jiu) s-au impus la categoriile lor de greutate la cea de-a 32-a editie a Cupei Mesesul, desfasurata recent la Zalau, la care au participat noua cluburi. Vicecampionul national de seniori, Petrisor Gananau, l-a invins la puncte, in limitele categoriei 91 kg, pe Vasile Popa (CSM Baia Mare), Adrian Motorga (+91 kg) a câstigat in fata lui Petru Popa (CSM Baia Mare), iar juniorul Claudiu Musetescu l-a batut la puncte pe Ciprian Julujec (CSM Baia Mare), in limitele categoriei 64 kg. In finala competitiei s-au mai calificat trei boxeri de la Bumbesti Jiu, Bianca Apostol (fete – 54 kg), Adrian Oancea (cadeti – 80 kg) si Flavius Gherasie (cadeti – 70 kg), insa au cedat la puncte in fata pugilistilor clubului gazda. Sportivii gorjeni sunt pregatiti de sotii Leontina si Ninel Geica.


CE de handbal feminin. Norvegia, din nou campioana


Reprezentativa de handbal feminin a Norvegiei si-a pastrat titlul european, dupa ce a invins, duminica seara, la Stockholm, campioana mondiala en-titre, Rusia, cu scorul de 27-24 (16-17), in finala Campionatului European din Suedia. Locul trei a fost ocupat de Franta, care s-a impus in finala mica in fata Germaniei, scor 29-25 (14-11), in timp ce pozitia a cincea a revenit Ungariei. Aceasta a trecut, cu scorul de 32-25 (17-12), de Suedia, viitoarea adversara a României in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS