8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuedia, ultimul obstacol spre Mondiale

Suedia, ultimul obstacol spre Mondiale

România este favorita in dubla confruntare cu selectionata nordica, oficialii reprezentativei noastre fiind increzatori in faptul ca tricolorele se vor califica la turneul final din Franta.


In urma tragerii la sorti care s-a efectuat ieri, la Stockholm, s-a stabilit ca reprezentativa feminina de handbal a României va intâlni Suedia in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007, care va avea loc in Franta. România va disputa primul meci in deplasare, in iunie 2007.


Presedintele Federatiei Române de Handbal, Cristian Gatu, a opinat ca Suedia este o adversara pe care nationala noastra o poate depasi la pas, confirmându-si astfel statutul de favorita.


„A fost o tragere la sorti favorabila, pentru ca am evitat adversare mai puternice. Cred ca avem sanse mari de calificare. Pentru noi pare mai usoara aceasta confruntare, comparativ cu meciurile Danemarca – Ucraina sau Polonia – Serbia, care cred ca sunt cele mai echilibrate partide de baraj“, a spus Gatu.


Antrenorul echipei nationale, Dumitru Musi, a declarat ca Suedia este o adversara din scoala nordica, pe care România nu are dreptul sa o neglijeze.


„Erau si variante mai proaste, dar imi place sa cred ca avem prima sansa. Nu are importanta daca jucam acasa sau in deplasare primul meci, important este sa le câstigam“, a spus Musi.


Barajele pentru CM 2007


Meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din 2007, stabilite in urma tragerii la sorti de ieri, de la Stockholm: Olanda – Croatia, Spania – Turcia, Suedia – România, Polonia – Serbia, Slovenia – Austria, Macedonia – Belarus, Danemarca – Ucraina.


Turul va avea loc pe 2/3 iunie 2007, iar returul pe 9/10 iunie 2007. Câstigatoarele se vor califica pentru faza finala a CM 2007 (2-16 decembrie 2007, in Franta).


Franta (tara organizatoare), Rusia (detinatoarea titlului), Norvegia, Germania si Ungaria (semifinaliste si locul 5 la Euro 2006) sunt deja calificate pentru CM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS