18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLiviu Mihai, „pandur“ cu acte in regula

Liviu Mihai, „pandur“ cu acte in regula

Echipa Pandurii Târgu Jiu si-a asigurat serviciile atacantului Farului Constanta, acesta semnând un contract valabil trei sezoane cu gruparea gorjeana.


Liviu Mihai este prima achizitie a „pandurilor“ in intersezon, clujeanul urmând sa se prezinte pe 12 ianuarie la reunirea lotului echipei conduse de Eugen Neagoe.


„Transferul lui Liviu Mihai e perfectat. Ne-am inteles asupra termenilor contractuali si a semnat un contract pe trei ani cu Pandurii“, a anuntat presedintele Marin Condescu.


Jucatorul a spus ca Eugen Neagoe a fost cel care l-a convins sa semneze cu Pandurii: „Primele discutii le-am purtat cu Eugen Neagoe si m-a impresionat faptul ca are mare incredere in mine. M-a flatat faptul ca m-a sunat chiar antrenorul si s-a interesat de situatia mea si a dorit neaparat sa vin la Pandurii. M-a convins mai ales prin faptul ca mi-a spus ca are nevoie de mine si are incredere ca eu pot sa ajut echipa“.


Dupa sase ani petrecuti la Constanta, Mihai crede ca era timpul pentru o schimbare, Pandurii fiind alegerea potrivita.


„Intr-un fel, mi-a fost greu sa ma despart de colegii de acolo, pentru ca eram de sase ani la Farul si m-am acomodat bine, dar vine un moment când trebuie sa faci o schimbare si cred ca Pandurii e cea mai buna alegere pentru mine. Nu conteaza ca nu are traditie in Liga I. Ce folos ca Farul Constanta are traditie, dar in clasament e sub Pandurii?“, a spus Mihai.


„Sunt un jucator de creatie“


Achizitionarea lui Liviu Mihai se pare ca nu rezolva pe deplin problemele ofensive ale „pandurilor“ probate in cele 19 etape scurse din acest campionat. Mihai este un pasator, nu un finalizator, reusind sa marcheze pentru Farul doar 29 de goluri in 183 de partide in primul esalon.


„Eu sunt un jucator de creatie, nu neaparat un golgheter. Mie nu-mi place sa promit un numar de goluri, sa vedem in teren ce-o sa fie. Sper sa fie cât mai bine. Cei de la Pandurii mi-au aratat incredere si vreau sa le dovedesc ca nu s-au inselat“, a spus Liviu Mihai.


Jocul cu Farul din retur nu este un prilej de revansa pentru Mihai, ci doar confirmarea faptului ca „pandurii“ sunt mai valorosi, in acest sezon, decât „rechinii“.


„Pandurii a demonstrat ca nu e o echipa oarecare, chiar daca a inceput asa cum se stie sezonul. Eu am urmarit meciurile echipei si am vazut ca joaca un fotbal bun. Speram sa ne mentinem in prima liga si abia astept meciul cu Farul. Nu am o revansa de luat, pentru ca atât cât am stat acolo am avut si momente frumoase si satisfactii mari. Asa ca nu am o revansa, dar vreau sa le demonstrez ca am plecat la o echipa mai buna“, a precizat Liviu Mihai.


A marcat impotriva „pandurilor“


Originar din Cluj, Mihai are multe cunostinte printre panduri, integrarea fiind mai usoara printre olteni: „Eu sunt la Pandurii, imi pare bine ca am venit, acum depinde de mine sa ma integrez si sa joc. Ardelenii sunt oameni mai linistiti, dar eu m-am adaptat cu «sudistii», pentru ca am stat sase ani la Farul. Ma stiu bine cu ardelenii de aici. Zoicas era copil când eram la Cluj, sunt prieten bun cu Rus. Am jucat la Farul cu Popete si cu Vatavu“.


Sezonul trecut, Liviu Mihai a marcat golul victoriei celor de la Farul Constanta in meciul cu Pandurii din returul campionatului punând „umarul“ la retrogradarea gruparii gorjene. In acelasi an, acesta a ajuns sa semneze cu Pandurii regretând, mai in gluma, mai in serios, acea reusita. „Daca stiam ca ajung aici poate ca nu mai inscriam atunci, dar acum am sansa sa ma revansez si sa ajut Pandurii sa se mentina in Liga I“, a declarat Liviu Mihai.


Viseaza la o noua finala de Cupa României


Dupa ce a jucat cu Farul in ultima finala a Cupei României, Liviu Mihai isi doreste sa retraiasca acele momente in tricoul „pandurilor“. Eliminarea lui Dinamo este garantia ca Pandurii are potential sa atinga acest prag al performantei, Mihai dorindu-si in sferturi cel mai accesibil adversar, FC National.


„Daca a eliminat pe Dinamo Bucuresti, care este cea mai buna echipa din campionat, inseamna ca poate sa bata pe oricine. Sper sa cadem cu FC National in Cupa României si sa ajungem cât mai departe. Nici echipei Farul nu i se dadeau, anul trecut, prea mari sanse sa ajunga in finala. De ce nu ar ajunge si Pandurii, pentru ca stim cu totii ca este competitia surprizelor Cupa României“, a afirmat Mihai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS