18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Craiova nu a fost furata“

„Craiova nu a fost furata“

Gheorghe Constantin, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a facut o scurta analiza si a afirmat ca Stiinta nu are motive sa se plânga, pentru ca „fluierasii“ nu au gresit fata de gruparea alb-albastra.


Contactat ieri de GdS, seful arbitrajului românesc, Gheorghe Constantin, a vorbit deschis despre prestatia „cavalerilor fluierului“ de care a avut parte Universitatea in prima parte a acestui sezon. In ceea ce priveste acuzatiile venite din partea oficialilor olteni, conform carora Stiinta a pierdut cel putin sapte puncte din pricina erorilor de arbitraj, acestea fiind soldate cu suspendari si amenzi drastice, Costica „Vâlcea“ a spus ca juvetii nu au motive sa se plânga. Presedintele CCA a afirmat ca trimisii sai au procedat corect si ca nu cunoaste nemultumirile conducerii alb-albastre, desi Adrian Mititelu l-a contestat de nenumarate ori, spunând ca „este o marioneta“ sau o „mâna moarta“.


– Au trecut 19 etape din acest sezon, iar majoritatea cluburilor nu s-au declarat multumite de prestatiile arbitrilor, insinuând, de multe ori, ca delegarile au fost facute in functie de prietenii, care au influentat uneori rezultatul partidelor. Cum comentati?


– Din punctul meu de vedere, arbitrajul românesc poate primi calificativul satisfacator spre multumitor, undeva intre notele 7 – 7,5. Daca exista alte opinii, le respect, dar nu pot fi de acord cu ele. In privinta delegarilor, pot spune ca sunt doar speculatii.


– Vreti sa spuneti ca arbitrii nu au gresit, iar daca au facut-o nu a fost voit?


– Este adevarat ca toata lumea si-ar fi dorit perfectiunea, ar fi fost ideal sa se intâmple, dar si arbitrii sunt oameni si mai gresesc. Nici nu intra in discutie sa se fi gresit intentionat, ii cunosc pe cei cu care lucrez si stiu ca sunt impartiali. Momentan, acesta este nivelul, dar se incearca sa se atinga nivelul pe care ni-l dorim cu totii.


„Arbitrii au avut dreptate“


– Adrian Mititelu a spus ca arbitrii au fost impotriva Craiovei, pentru ca asa a fost ordinul, insinuând ca dumneavoastra faceti jocurile cu buna stiinta.


– Nu comentez, pentru ca nu stiu sa fi facut vreo declaratie patronul Craiovei la adresa mea. Cât despre arbitraj anti-Universitatea nu se pune problema. Daca oficialii olteni au afirmat ca Stiinta a fost furata de arbitri, sunt convins ca vorbele au fost spuse la „cald“, la suparare, in urma unor meciuri nereusite ale echipei.


– Oficialii craioveni sustin ca Universitatea a pierdut cel putin sapte puncte din pricina erorilor comise de brigazile care au oficiat partidele din acest sezon. Spre exemplu, golul Rapidului din Giulesti, inscris din ofsaid, golul egalizator marcat de Poli Iasi, pe „Ion Oblemenco“, in urma unei lovituri libere dictate foarte usor, cu Poli Timisoara, partida de la Arad si de la Vaslui…


– Sunt acuzatii nefondate, toate deciziile au fost corecte. Craiova poate sa spuna ce o vrea, dar eu stiu ca au fost analizate toate fazele litigioase de catre comisie si ca arbitrii delegati la acele meciuri au avut dreptate. Repet, oamenii spun multe lucruri la suparare, apoi retracteaza.


„Salomir nu a gresit cu nimic fata de nimeni“


– Totusi, la meciul cu Poli Timisoara, „centralul“ Sorin Corpodean, pe care acum l-ati desemnat arbitrul anului, era cu spatele la joc, discuta cu jucatorii implicati in meleu, iar banatenii au repus rapid mingea si au marcat unicul gol al meciului. Toti oamenii de fotbal au afirmat, in cadrul unei emisiuni TV, ca nu a fost penalti la Vaslui. Nici Corpodean si nici Marian Salomir nu au fost suspendati, din contra, au primit note mari din partea observatorului, ultimul chiar 7,5.


– Nu-mi amintesc faza litigioasa din meciul cu Poli Timisoara, dar in partida cu FC Vaslui pot spune ca Salomir a avut dreptate. Este opinia mea. Nota data de membrii comisiei nu pot sa o divulg, dar va spun ca, in urma analizelor facute, Salomir nu a gresit cu nimic fata de nimeni. Repet, Craiova nu a fost furata de arbitri si nici nu se pune in discutie sa fie vorba de vreun complot impotriva Universitatii. Daca au existat mici erori, nu au fost facute intentionat.


– Se apropie Craciunul, ce va doriti sa aduca Mosul forului pe care-l conduceti?


– Pai, Mos Craciun sa ne aduca liniste, ca sa putem progresa, sa avem mai multi arbitri in competitiile internationale. Daca arbitrii au prestatii bune, vor câstiga respectul tuturor, mai ales al patronilor de club, si nu vor mai da nastere la fel si fel de scenarii. Imi mai dorec ca finantatorii cluburilor sa fie mai intelepti si sa analizeze cu atentie arbitrajul românesc, pentru ca este in ascensiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII