14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBarmou, doborât a doua oara de Tanasie

Barmou, doborât a doua oara de Tanasie

In ultima gala a anului, campionul Craiovei l-a invins din nou la puncte pe campionul Frantei, dupa ce si in luna mai tot Tanasie a fost declarat câstigator.


Ultima gala de box profesionist din acest an, „Noaptea Campionilor“, a avut loc sâmbata seara, intr-o atmosfera incendiara, in sala Sporturilor „Rapid“ din Giulesti, si a fost urmata de o gala Local Kombat, „Bataie in Giulesti“.


Dupa patru partide de „incalzire“, meciul-vedeta al galei de box, cel care a inchis „Noaptea Campionilor“, a fost cel dintre Sorin „Pantera“ Tanasie si Nordine Barmou (Franta) – categoria 53,525 kg.


Inainte de meci, Sorin a declarat ca stilul lui de a boxa s-a schimbat de când lucreaza si cu maestrul Doroftei: „Stilul meu se aproapie cu cel al boxerilor de peste Ocean. Am foarte multe de invatat de la maestrul Doroftei deoarece dânsul stie, intr-adevar, ce este boxul profesionist. Pentru mine, aceasta colaborare este un pas foarte important in cariera mea deoarece vreau sa ajung nu numai campion european la profesionisti, ci vreau sa trec peste Ocean, adica sa atac un titlu mult mai mare!“.


Dupa o intrare spectaculoasa in ringul din Giulesti, in care Tanasie a fost precedat de Doroftei, urmat de managerul Trandafir si antrenorul Buzdugeanu, a inceput meciul, unul de sase reprize a câte trei minute. Nelipsita galerie a „Panterei“ din „Craiovita Noua“ si-a intrat, ca de obicei, in „pâine“, fanii lui reusind sa creeze o atmosfera fierbinte in sala din Giulesti, incurajându-si favoritul: „Tanasie, cel mai tare!“.


Sorin Tanasie a câstigat cu 3-0


Intâlnirea revansa dintre cei doi campioni, Tanasie vs. Barmou, n-a fost spectaculoasa, asa cum a fost, de exemplu, confruntarea dintre un alt elev al lui Doroftei, Viorel „Bombardierul“ Simion, si campionul intercontinental Karim Chakim, dar a demonstrat ca olteanul nostru are calitati pugilistice si o pregatire fizica deosebite.


Chiar daca meciul a avut destule momente de echilibru, a fost totusi controlat aproape pe toata durata sa de Tanasie, care a incercat totodata sa-i asculte sfatul lui Doroftei.


Dupa repriza a treia, fostul campion mondial i-a spus „Panterei“: „Sorine, joaca-te cu el, nu te repezi asupra lui, ca francezul te contreaza!“.


In ultimele doua reprize, indeosebi in a sasea, a scazut candenta loviturilor lui Nordine Barmou, in timp ce „Pantera“ s-a remarcat printr-un plus de vitalitate evident fata de campionul francez, mai inalt decât campionul Baniei.


Cu o decizie de 3-0, Sorin Tanasie a fost declarat câstigator, aceasta victorie fiind a 11-a in cariera lui de profesionist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS