25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pantera“ deschide gala Noaptea Campionilor

„Pantera“ deschide gala Noaptea Campionilor

Meciul de astazi cu Nordine Barmou este doar unul dintre pasii pe care pugilistul craiovean trebuie sa-i faca pentru a ataca, anul viitor, titlul european la box profesionist.


Gala de box profesionist „Noaptea Campionilor“, programata astazi, in Sala Sporturilor Rapid din Capitala, va cuprinde cinci meciuri, cele mai importante fiind disputa dintre craioveanul Sorin „Pantera“ Tanasie si francezul Nordine Barmou si confruntarea dintre Viorel „Bombardierul“ Simion si campionul intercontinental Karim Chakim (Franta).


Programul galei de la Bucuresti, care va incepe de la ora 20.00, in deschiderea Galei Local Kombat „Bataie in Giulesti“, este urmatorul: Sorin „Pantera“ Tanasie – Nordine Barmou (Franta) – categoria 53,525 kg (sase reprize a câte trei minute); Viorel „Bombardierul“ Simion – Karim Chakim (Franta) – 58,967 kg (6×3); Vasile Dragomir – Axente Igor (Republica Moldova) – 63,503 kg (4×3); Cristian Hodorogea – Vladimir Sandalika (Republica Moldova) – 66,678 (6×3); Corina Cârlescu – adversara nedesemnata inca – 50,802 kg (4×2).


Obreja: „Tanasie poate câstiga titlul european“


Presedintele Federatiei Române de Box, Rudel Obreja, considera ca Sorin „Pantera“ Tanasie va putea cuceri titlul european anul viitor.


„Ma gândesc ca, anul viitor, Sorin Tanasie sa lupte pentru titlul european la box profesionist. Daca il va câstiga, România ar avea din nou un titlu european dupa 60-70 de ani. Cred ca Tanasie este omul potrivit, pentru ca este cel mai puternic in Europa la categoria lui de greutate“, a afirmat presedintele FRB.


In privinta meciului lui Viorel Simion, Rudel Obreja a afirmat ca francezul Karim Chakim este un adversar foarte puternic.


„Lui Viorel Simion i-am adus un adversar mai tare decât imi doream. Când am acceptat meciul nu am stiut ca francezul este campion intercontinental, dar sportivul nostru este medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale si a ocupat locul cinci la Olimpiada, la amatori, asa ca va trebui sa il bata si pe acest adversar“, a spus presedintele Federatiei Române de Box, Rudel Obreja.


Doua meciuri revansa la Gala Local Kombat


Dupa ce se vor incheia meciurile din cadrul galei de box, in Sala Sporturilor Rapid se va desfasura Gala Local Kombat „Bataie in Giulesti“. Aceasta gala va cuprinde sase meciuri, cel mai important fiind cel dintre Daniel Ghita si Tony Gregory, o revansa a sportivului român in fata francezului care l-a invins prin KO in luna martie, in gala de la Iasi. Daniel Ghita a fost invins prin KO in prima repriza de francezul Tony Gregory in meciul-vedeta al Galei Local Kombat XIX „Uriasii Moldovei“, din 10 martie, de la Iasi.


Alt meci revansa va fi cel dintre Ionut Atodiresei si francezul Diarra Modibo. Atodiresei a fost invins de Modibo la puncte, in gala „Revansa“, de la Râmnicu Vâlcea, desfasurata pe 11 noiembrie.


Celelalte meciuri ale galei „Bataie in Giulesti“ sunt urmatoarele: Alexandru Nedelacu – Nicu Dascalu, Marius Tita – Andrei Buda, Sebastian Ciobanu – Omar Belmandi (Belgia), Catalin Morosanu – Diakos Panayiotis (Cipru).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS