17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu-i locul nostru“

„Nu-i locul nostru“

Deasupra liniei retrogradarii, asa vor ierna handbalistii gorjeni dupa un tur de campionat plin de nereusite. Eliminarea prematura din cupele europene, acuzele de nonvaloare dintre antrenorul Andries si jucatori, precum si perindarile pe banca tehnica au compromis realizarea obiectivului, clasarea pe un loc de cupe europene. Din retur, o data cu instalarea antrenorului Vlad Caba, se doreste mai multa stabilitate la echipa, cuvântul de ordine fiind performanta.


In ultimul meci al anului, „pandurii“, condusi de pe banca de Mircea Pasek, au fost la câteva secunde de o surpriza la Constanta, campioana fiind salvata de Stavrositu, care a inventat golul victoriei in ultimul minut de joc. Condusa timp de 55 de minute, HCM Constanta s-a impus la limita, 32-31, presedintele gruparii gorjene, Gore Popescu, punând infrângerea pe seama inconstantei portarilor.


„Exceptional jocul. Inconstanta portarilor din finalul meciului ne-a dus insa la infrângere. Daca Muraru apara in continuare cum a inceput, nu ne bateau. Sunt multumit ca baietii au muncit foarte mult, au avut determinare. Pentru mine este un rezultat bun, pentru ca baietii nostri au demonstrat ca pot sa joace handbal. Cu doua-trei achizitii cred ca putem sa facem treaba“, a comentat Popescu rezultatul de la Constanta.


Energia a surprins cu o defensiva ermetica echipa obosita a Constantei si s-a desprins la sapte goluri la jumatatea primei reprize, 10-3. In actul secund, „pandurii“ au gasit din ce in ce mai greu drumul spre gol si constantenii au reusit sa egaleze pentru prima data in minutul 55, 28-28. Truica i-a tinut pe oaspeti in „carti“ cu trei goluri, insa replica lui Stavrositu a fost mai puternica si HCM Constanta incheie turul in fotoliul de lider.


Caba preia echipa de luni


Presedintele sectiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu, are incredere ca returul va fi mult mai bun dupa ce si-a asigurat serviciile unui „antrenor cu personalitate“, Vlad Caba. Acesta va urmari echipa la cele doua jocuri amicale care vor avea loc la Sfântu Gheorghe, la inceputul saptamânii viitoare, când Energia Pandurii va intâlni echipa nationala de tineret a României. Tot cu prilejul acestor amicale, gruparea din Târgu Jiu va testa doi jucatori sârbi.


„Locul zece nu-i locul nostru, dar o sa urcam. Returul sper sa vina cu victorii, o sa fie bine. Ne-am inteles cu Vlad Caba, care se va intâlni cu echipa la cele doua meciuri de pregatire de la Sfântu Gheorghe. O sa aducem doi jucatori sârbi la probe. Incercam sa aducem si niste jucatori de la lotul national de tineret. Daca nu o sa putem acum, atunci la vara“, a spus Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS