34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMâncam si carne cruda

Mâncam si carne cruda

Desi au inceput prost sezonul, leii din Banie si-au revenit treptat, iar pe finalul turului au dovedit maturitate in joc, punând probleme adversarilor.


„Facem ravagii in acest sezon“, tuna finantatorul Stiintei la aflarea programului competitional, optimismul incurabil stârnind râsetele celor din Capitala, mai ales ca Adrian Mititelu afirma ca rivalele din Bucuresti nu au nici o sansa in fata puilor de lei. Previziunile patronului craiovean nu s-au adeverit. Din contra, Universitatea a inceput târâs campionatul, obtinând doar sase puncte in noua etape, infrângerea suferita in fata Otelului Galati (0-2) conducând la „divortul“ dintre Ovidiu Stinga si conducerea alb-albastra.


Debandada aparuta in urma infrângerilor categorice l-a determinat pe Adrian Mititelu sa apeleze la Fane Stoica, a carui carte de vizita nu era deloc impresionanta, si totul parea compromis. Mutarea facuta s-a dovedit insa de bun augur. „Mourinho“, care a „furat“ ce era mai bun de la Oleg Protasov si Ioan Andone, a reusit sa aduca un suflu nou la echipa, fapt demonstrat de punctele acumulate in clasament, dar si de jocul juvetilor. De la investirea lui Fane Stoica, Universitatea a avut evolutii oscilante, dar, pe parcurs, relatiile de joc s-au imbunatatit, tinerii Craiovei evidentiindu-se in primul rând prin unitatea si spiritul de lupta, capitole care au suplinit lipsa de experienta.


Cifrele spun totul


Dupa cele 19 partide de campionat, Stiinta ocupa pozitia a 11-a in clasamentul primei ligi, cu 24 de puncte, golaverajul fiind de 22 la 33, cu un minus sase la „adevar“. In Cupa României, Universitatea a „vorbit“ insa foarte putin, desi oficialii olteni sperau ca Bornescu si compania sa ajunga intr-o faza superioara. A invins Ceahlaul cu 2-1 in saisprezecini si a fost eliminata in optimi de Rapid, pierzând meciul de la Ploiesti cu 1-0.


Universitatea detine cea mai slaba aparare din Liga I, din cele 33 de goluri incasate in 19 runde reiesind o medie de 1,83 goluri primite pe meci. Defensiva condusa de Dorel Stoica este urmata in „clasament“ de Otelul, cu 32 de goluri primite, si „lanterna rosie“, FC National, care a „scos“ mingea din poarta de 30 de ori. La polul opus se afla Dinamo si Steaua, care au incasat doar zece goluri pâna acum.


Cu 22 de goluri inscrise in campionat, Stiinta ocupa pozitia a noua, cu o medie de 1,15 goluri pe meci, fruntase fiind Dinamo, cu 41 de reusite, CFR Cluj cu 38 de goluri, si Steaua cu 37. Golgheterul gruparii alb-albastre este Lucian Pirvu, cu patru reusite (trei in campionat si una in Cupa României), pe pozitia a doua aflându-se Mihai Dina si Robert Saceanu care au marcat fiecare de trei ori, iar pe a treia, cu câte doua goluri, Mircea Bornescu, Michael Baird, Florin Costea, Joshua Rose si Gabriel Velcovici. Pentru Universitatea au mai marcat câte un gol Andrei Ionescu, Josh Mitchell, Cornel Buta (Poli Iasi) si Alexandru Forminte (Ceahlaul), autogolul acestuia din Cupa contribuind la calificarea Stiintei in optimile de finala.


Bornescu e cel mai bun, Florin Costea, cel mai ghinionist


Analizând fiecare jucator, se poate spune ca Mircea Bornescu a fost cel mai constant jucator al Stiintei, pilonul de baza al echipei. Cu toate ca a avut si interventii mai putin reusite, „Jose“ a pus stapânire pe sufletul publicului craiovean, care l-a numit „man of the match“ de foarte multe ori. Practic, rar s-a intâmplat ca Mircea Bornescu sa fie devansat in sondaje de vreunul dintre colegii sai.


Exceptându-i pe Madalin Ciuca si Razvan Fritea, care nu au bifat nici un minut in acest sezon, accidentarile acestora fiind foarte grave, putem spune ca Florin Costea a fost cel mai ghinionist jucator al Stiintei. Revenit dupa mai multe accidentari care l-au tinut departe de gazon mai bine de un an, el operându-se atât la mâna, cât si la picior, atacantul provenit de la CSM Vâlcea a evoluat doar in sapte partide pentru Universitatea, de doua ori având interventii decisive in ceea ce priveste rezultatul final. Din pacate, Florin Costea s-a accidentat din nou grav, in meciul cu Farul Constanta, la un duel cu Gurita, si a ratat finalul turului si cele doua etape jucate din retur. Mai mult, vârful de 21 de ani a fost supus ieri unei noi interventii chirurgicale, la genunchiul drept, pentru ruptura de menisc, si in urmatoarele doua luni nu se va putea conta pe serviciile sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII