10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUllrich nu este primit in Turul Germaniei

Ullrich nu este primit in Turul Germaniei

Rutierii Jan Ullrich si Ivan Basso nu vor lua startul, anul viitor, in Turul Germaniei, deoarece directorul competitiei, Kai Rapp, nu ii vrea in competitie pe cei care au fost implicati in Afacerea de dopaj Puerto. „Este de datoria noastra sa ne asiguram ca nu vor face parte din concurs, in 2007. Voi face tot ce imi va sta in putere sa ma opun venirii acestor doi, Ullrich si Basso, in Turul Germaniei, deoarece sunt o rusine pentru sport“, a declarat directorul competitiei, Kai Rapp.


Jan Ullrich a ramas fara echipa dupa ce T-Mobile l-a concediat, in timp ce Ivan Basso a fost autorizat de Comitetul Olimpic Italian ca poate sa concureze din nou, semnând un contract cu Discovery Channel, pe doi ani.


Germanul Ullrich si italianul Basso au fost exclusi, impreuna cu alti zece ciclisti, din Turul Frantei, editia 2006, pe motiv de implicare in afacerea de dopaj cu transfuzii de sânge a doctorului Fuentes, numita Afacerea Puerto. Turul Germaniei va debuta in luna august 2007.


UCI vrea sa reduca Turul Spaniei


Uniunea Internationala de Ciclism (UCI) intentioneaza sa reduca durata Turului Spaniei, fapt pe care organizatorii competitiei nu-l agreeaza. „Ce fel de comisie este aceasta care doreste sa faca schimbari in calendar? Nimeni nu a auzit de ea“, a declarat revoltat Ignacio Ayuso, presedintele societatii Unipublic, cea care organizeaza Turul Spaniei. „Vor sa ne separe de Turul Frantei si de Turul Italiei, dar UCI ar trebui sa stie ca din mai 2005 cele trei mari competitii merg mâna in mâna“, a mai spus Ayuso. Traseul pentru editia de anul viitor a Turului Spaniei va fi stabilit pe 13 decembrie.


Pâna in acest an, „Vuelta“, asa cum mai este denumit Turul Spaniei, s-a intins pe durata a trei saptamâni, iar Uniunea Internationala de Ciclism doreste sa reduca durata competitiei la doua saptamâni pentru a nu se mai suprapune cu Turul Germaniei si cel al Poloniei. „Suntem capabili sa ajungem la o intelegere cu organizatorii celorlalte competitii. Vom organiza Turul Spaniei cu echipele care doresc sa participe. Din câte stim noi, echipele din Protour vor sa vina la Turul Spaniei“, a explicat Ignacio Ayuso. In 2006, competitia s-a disputat in perioada 26 august – 17 septembrie si a fost câstigata de Alexandre Vinokourov din Kazakhstan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS